Project Morpheus η κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony

Project Morpheus η κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony Facebook Twitter
0
Project Morpheus η κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony Facebook Twitter

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες προστίθενται στη λίστα όσων προσπαθούν να προσαρμόσουν στα πρόσωπά μας μια κάσκα Virtual Reality, αναζητώντας έξυπνους κι εντυπωσιακού τρόπους ώστε να γίνουν mainstream.

Μια από τις πιο πρόσφατες προτάσεις αποτελεί το Project Morpheus της γνωστής ιαπωνικής εταιρείας Sony, η οποία το παρουσίασε στα πλαίσια της έκθεσης κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. 

Όπως αναφέρει το BBC η πρόταση του gadget εικονικής πραγματικότητας της Sony αποτελείται από μια κάσκα που προβάλλει στο χρήστη εικόνες high definition, ανάλυσης 1080p, στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο, μέσω μιας οθένης τεχνολογίας OLED που υπόσχεται τρισδιάστατες ρεαλιστικές εμπειρίες σε περιβάλλον Virtual Reality.

Project Morpheus η κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony Facebook Twitter

To Project Morpheus, επιπρόσθετα καλύπτει μια ακτίνα 100 μοιρών του οπτικού πεδίου του χρήστη, ενώ με τη βοήθεια ανίχνευσης κίνησης μέσω led και της κάμερας του Playstation 4, θα προσφέρει την αίσθηση της ρεαλιστικής κίνησης στους παίκτες που θα την επιλέξουν για ακόμα μεγαλύτερη εμβύθιση στον εικονικό, πανοραμικό κόσμο των video games.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, η κάσκα εικονικής πραγματικότητας Project Morpheus, θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο το 2016, ενώ και άλλες εταιρείες όπως η HTC σε συνεργασία με την εταιορεία ανάπτυξης video games, Valve, παρουσίασε τη δική της προτάση για την νέα ταχνολογία Virtual Reality.  

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM