Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης της Google έμαθε να παίζει μόνος του video games

Αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης της Google έμαθε να παίζει μόνος του video games Facebook Twitter
0

Ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα στον τομέα της αυτόματης εκμάθησης δεξιοτήτων μηχανών, πέτυχε το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Google έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Οι επιστήμονες της Google ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που έμαθε να παίζει μόνος του 49 ρετρό βιντεοπαιχνίδια της κονσόλας Atari 2600, όπως το Pong και το Space Invaders, απλά και μόνο παρατηρώντας τα pixels και την αλληλουχία εικόνων στην οθόνη ενός υπολογιστή. 

Κι αν ως επίτευγμα μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερης σημασίας, οι επιστήμονες του εργαστηρίου Deep Mind υποστηρίζουν ότι ο συγκεκιρμένος αλγόριθμος, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στον τρόπο που οι μηχανές αποκτούν δεξιότητες από μόνες τους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Κάτι που μπορεί να έχει άμεση εφαρμογή στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα και άλλες μηχανές που πρόκειται να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο των ανθρώπων, στο άμεσο μέλλον.

Δείτε το ρεπορτάζ του περιοδικού Nature, που δημοσίευσε τη μελέτη του εργαστηρίου Deep Mind:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM
META RAY BAN ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τech & Science / Meta: Τα νέα Ray-Ban γυαλιά θα γράφουν μηνύματα με κινήσεις των χεριών

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία «display recording», με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο που συνδυάζει όσα εμφανίζονται στην οθόνη των γυαλιών και την εικόνα του πραγματικού κόσμου 
THE LIFO TEAM