ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Lenovo

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Lenovo Facebook Twitter
0

Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη ότι η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Lenovo εγκαθιστούσε το ύποπτο λογισμικό Superfish, με κάθε νέο της υπολογιατή, το οποίο έθετε τους χρήστες σε κίνδυνο ηλεκτρονικής επίθεσης, η εταιρεία δέτηκε εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση που έριξε την κεντρική σελίδα του σάιτ της.

Όπως αναφέρει το BBC, την ευθύνη για την κυβερνο-επίθεση τύπου DDoS (Επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών) ανέλαβε μέσω Twitter, η ομάδα χάκερς Lizard Squad, που στο παρελθόν θεωρήθηκε υπεύθυνη για το κατέβασμα υπηρεσιών του Playstation και του Xbox.

Η επίθεση που κατέβασε την κεντρική σελίδα του σάιτ της Lenovo και την αντικατέστησε με ένα slideshow σχολικών φωτογραφιών δύο σεσημασμένων χάκερ της Lizard Squad, πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στο γεγονός ότι η εταιρεία 'φύτευε' το λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων Superfish, στους υπολογιστές της.

Να σημειωθεί ότι η Lenovo παραδέχτηκε πως αρκετοί από τους νέους της υπολογιστές έφταναν 'μολυσμένοι' στους καταναλωτές, και προσέφερε ένα εργαλείο αφαίρεσης του adware, το οποίο όμως δημιούργησε προβλήματα σε έναν μεγάλο αριθμό υπολογιστών όπου εγκαταστάθηκε. 

Να τι έδειχνε η σελίδα της Lenovo μετά την κυβερνοεπίθεση:

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM