Tο Facebook χτίζει τη δική του πόλη

Tο Facebook χτίζει τη δική του πόλη Facebook Twitter
Μια πρώτη όψη της περιοχής που θα στεγάζει την "πόλη του Facebook" στη Silicon Valley
0

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, οι ιθύνοντες του Facebook προέβησαν σε μια 'ιστορική' εξααγορά γης, έκτασης 226.000 τετραγωνικών μέτρων που κόστισε περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να χτιστεί εκεί μια ολόκληρη πρωτότυπη πόλη που θα στεγάσει τις νέες εγκαταστάσεις του.

Χάρτης της περιοχής που ανήκει πλέον στο Facebook

Η περιοχή που απόκτησε μόλις το Facebook, βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο Menlo Park της Καλιφόρνια, όπου στεγάζεται η έδρα του κοινωνικού δικτύου στην καρδιά της Silicon Valley, και αποτελείται από 21 συνολικά κτίρια. Με το 1/4 των μόνιμων κατοίκων της περιοχής να εργάζονται ήδη στο Facebook, o υπεύθυνος για την αγορά, John Tenanes, δήλωσε ότι το νέο Campus του Facebook θα ενσωματωθεί πλήρως με την περιοχή, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινότητας.

Στην νεοαποκτηθείσα έκταση, το Facebook πρόκειται να δημιουργήσει σπίτια, καταστήματα, χώρους εστίασης καθώς κι ένα ξενοδοχείο για τη στέγαση των εργαζομένων και επισκεπτών της εταιρείας.

Προς το παρόν, πάντως, η έδρα του Facebook θα μεταφερθεί από τις παλιές εγκαταστάσεις της εταιρείας Sun Microsystems, όπου στεγάζεται επί του παρόντος, σε ένα παραπλήσιο συγκρότημα κτηρίων που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Gehry, έκτασης 89 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. 

Με την νέα αγορά, υπολογίζεται ότι το Facebook καταλαμβάνει πλέον στην Silicon Valley, μια έκταση που ξεπερνά τα 400 στρέμματα γής.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM