Αύξηση στα αιτήματα κυβερνήσεων προς το Twitter για απόσυρση περιεχομένου

Αύξηση στα αιτήματα κυβερνήσεων προς το Twitter για απόσυρση περιεχομένου Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας για το εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2014, που εξέδωσε προ ολίγου το Twitter, παρατηρείται μια αλματώδης άυξηση της τάξης του 40% στα αιτήματα κυβερνήσεων για παράδοση στοιχείων χρηστών καθώς και για την απόσυρση συγκεκριμένου περιεχομένου, από το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου.

Συνολικά το Twitter δέχτηκε 2.871 αιτήματα για παράδοση προσωπικών στοιχείων συγκεκριμένων χρηστών, στο β' εξάμηνο του 2014, με "πρωταθλητές" την Τουρκία, την Ρωσία και τη Γερμανία, ενώ στην κορυφή της λίστας των χωρών που ζήτησαν την απόσυρση συγκεκριμένου περιεχομένου, βρέθηκε και πάλι η Τουρκία (477 αιτήματα) με δεύτερη τη Ρωσία (91) και τη Γερμανία (43). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει βρεθεί πολλές φορές σε απευθείας σύγκρουση με το Twitter μέσα στο 2014, κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο όταν είχε χρησιμοποιηθεί για τη διασπορά κατηγοριών για διαφθορά από πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου. Σύγκρουση η οποία είχε οδηγήσει σε προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας στη χώρα με κυβερνητική εντολή.

Από τα 387 αιτήματα παράδοσης στοιχείων χρηστών που έλαβε από την Τουρκία το Twitter, δεν ικανοποίησε ούτε ένα, ενώ σύμφωνα με την Έκθεση του κοινωνικού δικτύου, "ικανοποίησε μερικώς" το 80% των αιτημάτων που έλαβε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM