Απεργία της ΓΣΕΕ

To πρώτο βιβλίο που επιλέγει τον αναγνώστη του

To πρώτο βιβλίο που επιλέγει τον αναγνώστη του Facebook Twitter
1

Μια πρωτοποριακή εφεύρεση, ενός Ολλανδικού γραφείου design, σε μορφή βιβλίου το οποίο με την βοήθεια μικροκάμερας στο εξώφυλλό του, διαβάζει την έκφραση του πρoσώπου του υποψήφιου αναγνώστη του προκειμένου να 'αποφασίσει' αν θα ανοίξει, παρουσίασε με δημοσίευμά της η Daily Mail. 

Η ιδέα του βιβλίου που επιλέγει τους αναγνώστες του, ανήκει στο design στούντιο Moore που εδρεύει στο Amsterdam, και τις "μαγικές" ιδιότητές του τις δίνει μια "ενσωματωμένη μικροσκοπική κάμερα που «σκανάρει» το πρόσωπο του αναγνώστη.

O τρόπος λειτουργίας του 'έξυπνου' βιβλίου που διαβάζει το πρόσωπο του αναγνώστη

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το βιβλίο που τιτλοφορείται The Cover That Judges You "αν ανιχνεύσει σημάδια προκατάληψης ή αρνητικών διαθέσεων, ενεργοποιεί το κλείδωμα του βιβλίου. Μόνο εφόσον ο δυνητικός αναγνώστης έχει ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπό του, τότε μέσω ενός ακουστικού σήματος ενεργοποιείται το ξεκλείδωμα του βιβλίου. Το βιβλίο θα παραμείνει κλειδωμένο ακόμη και αν το λογισμικό ανιχνεύσει υπερβολική έξαψη και συγκίνηση εκ μέρους του υποψήφιου αναγνώστη ή έντονο σκεπτικισμό."

Παρακολουθήστε το "έξυπνο" βιβλίο εν δράσει, στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Τech & Science
1

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM