Η Κίνα υψώνει τα ψηφιακά τείχη με τη Δύση

Η Κίνα υψώνει τα ψηφιακά τείχη με τη Δύση Facebook Twitter
2

H κυβέρνηση της Κίνας παρουσίασε ένα πιο έξυπνο και πιο αυστηρό φίλτρο του ίντερνετ, διευρύνοντας την απόσταση μεταξύ της ψηφιακής Κίνας και του World Wide Web.

Μια πρόσφατη αναβάθμιση στα φίλτρα της Κίνας που συχνά αναφέρονται ως «the Great Firewall» έχει καταστήσει δυσκολότερη την πρόσβαση σε ιδιωτικά δίκτυα που παρακάμπτουν το μπλοκάρισμα σε αμερικανικές υπηρεσίες όπως είναι το Facebook και η Google.

Κινέζοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την κίνηση αυτή, δηλώνοντας ότι αυτά τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα όσο το ίντερνετ εξελίσσεται. Η απόφαση αυτή είναι μια επιπλέον ένδειξη ότι η Κίνα επιθυμεί να δημιουργήσει ένα παράλληλο περιβάλλον στο ίντερνετ, το οποίο θα ελέγχεται ευκολότερα. Τα φίλτρα έχουν διπλή χρήση: από τη μία εμποδίζουν τις εξωτερικές πηγές πληροφόρησης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση της Κίνας και παράλληλα προστατεύουν τις κινεζικές εταιρείες που λειτουργούν στο ίντερνετ, αποκλείοντας τον ανταγωνισμό με ισχυρότερες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM