Bill Gates: Σημαντική πρόοδος κατά του AIDS έως το 2030

Bill Gates: Σημαντική πρόοδος κατά του AIDS έως το 2030 Facebook Twitter
H Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
0

Την αισιοδοξία του ότι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια θα έχουν ανακαλυφθεί δύο νέα εργαλεία με τη μορφή εμοβολίου και θεραπείας κατά του AIDS, που θα το περιορίσουν ακόμα και σε ποσοστό 100%, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Microsoft, Bill Gates. 

Σε συζήτηση που έγινε την Παρασκευή, ο ιδρυτής του ιδρύματος Bill and Melinda Gates το οποίο έχει διοχετεύσει εκατομμύρια δολλάρια στην ιατρική έρευνα, είπε μεταξύ άλλων ότι δύο "νέα θαύματα" κατά του AIDS, αναμένονται έως το 2030.

Παράλληλα, ο Gates εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την εξάλειψη της ελονoσίας, μέσω εμβολίου που είναι σχεδόν έτοιμο, με γνωστή φαρμακοβιομηχανία να έχει καταθέσει εδώ και ένα εξάμηνο αίτημα για την έγκρισή του.

Τέλος, μέσω της ετήσιας επιστολής του ιδρύματος Bill and Melinda Gates, οι ιδρυτές του αναφέρουν ότι "η βελτίωση της ζωής των κατοίκων φτωχών χωρών, τα επόμενα 15 χρόνια με ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ, αποτελεί ένα από τα "στοιχήματα" του ιδρύματος.

Ολόκληρη η ομιλία του Bill Gates στο Νταβός, όπου τοποθετείται για πολλά ακόμα θέματα, όπως το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης, στο βίντεο που ακολουθεί:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM