To App Store ξεπέρασε σε έσοδα το Hollywood

To App Store ξεπέρασε σε έσοδα το Hollywood Facebook Twitter
2

Είναι γνωστό ότι το AppStore της Apple αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για την εταιρεία, με τους χρήστες των συσκευών iOS να κατεβάζουν επι πληρωμή χιλιάδες εφαρμογές καθημερινά από τα 1,4 εκατομμύρια apps που είναι διαθέσιμα.

Η εταιρεία οικονομικών αναλυτών ASYMCO έβαλε κάτω τα στοιχεία αυτά και διαπίστωσε ότι τα συνολικά έσοδα των δημιουργών εφαρμογών, από το λεγόμενο 'App Business', ξεπέρασαν σε όγκο τα έσοδα του Hollywood, από το αμερικανικό box office, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, αποφέροντας στους δημιουργούς πάνω από 10 δισ. δολάρια μέσα στο 2014.

 

Παράλληλα η έκθεση της εταιρείας αναφέρει ότι τα apps αποτελούν την πιο εύρωστη έκφανση της ψηφιακής οικονομίας, τα έσοδα της οποίας ξεπερνούν αυτά των ψηφιακών πωλήσεων μουσικής, ταινιών, τηλεοπτικών σειρών μαζί.

Το AppStore, που είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 155 χώρες, από την έναρξη της λειτουργίας του το 2008, έχει αποφέρει συνολικά 25 δισεκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς εφαμογών, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, αμείβονται περισσότερα από όσα παίρνει ένας σταρ του Χόλιγουντ, ενώ μόνο στις ΗΠΑ υποστηρίζει πάνω από 624.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ASYMCO.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δηλαδή συγκρίνουμε τα έσοδα τις apple από 155 χώρες (στις οποίες δεν πληρώνει ΦΠΑ), με τα έσοδα των κινηματογράφων των ΗΠΑ (που έχουν πληρώσει τους φόρους), και τα βγάζουμε περισσότερα.Μήλα με πορτοκάλια... 1 χώρα με 155...
H νεα ταξη των εργατων.Οταν περασει αυτο το πρωτο κυμα του gold rush με τα απιθανοεκατομμυρια που κερδιζουν μερικοι, αντι να δουλευουν στα χωραφια και τα εργοστασια θα προγραμματιζουν και θα σχεδιαζουν apps.