Νέα φωτογραφικά εργαλεία προσθέτουν το Facebook και το Instagram

Νέα φωτογραφικά εργαλεία προσθέτουν το Facebook και το Instagram Facebook Twitter
0

Ο ανταγωνισμός για το ποιο από τα κοινωνικά δίκτυα θα επικρατήσει ως ο μοναδικός προορισμός για να αποθηκεύουμε και να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας, ολοένα και μεγαλώνει με τα κοινωνικά δίκτυα να προσφέρουν περισσότερα εργαλεία βελτίωσης και άλλα 'θέλγητρα' προς τους χρήστες. 

Αυτό δείχνει η σημερινή κίνηση του Facebook, που υπόσχεται να βελτιώνει αυτόματα τις φωτογραφίες που θα ανεβάζουμε από τα κινητά μας, όπως αναφέρει το TechCrunch, χωρίς να απαιτεί την παρέμβαση του χρήστη, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η φωτογραφία, πριν και μετά την αυτόματη βελτίωση του Facebook

Έτσι, από σήμερα η εφαρμογή του Facebook για iOS, και σε λίγες μέρες ακολουθεί και η εφαρμογή για Android, θα αναλαμβάνει να σκανάρει και να εφαρμόζει αυτόματα φίλτρα σε κάθε φωτογραφία που ανεβάζουμε ώστε να δείχνει πιο ζωντανή. Φυσικά το νέο εργαλείο θα δίνει την επιλογή στο χρήστη να ελέγχει και να κάνει λιγότερο εμφανή κάθε επέμβαση του Facebook. 

Παράλληλα, και το Ιnstagram, που ανήκει στο Facebook, ανακοίνωσε ότι προσθέτει πέντε νέα φίλτρα για ακόμα πιο αυτοματοποιημένα καλλιτεχνικές φωτογραφίες, που επεμβαίνουν στους χρωματικούς τόνους και την οξύτητα των φωτογραφιών. Φίλτρα που, όπως αναφέρει το Instagram στην ανακοίνωση, "είναι εμπνευσμένα από την παγκόσμια κοινότητα χρηστών της υπηρεσίας".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM