Νέος επίμονος ιός στο Facebook

Νέος επίμονος ιός στο Facebook Facebook Twitter
0

Άλλος ένας επικίνδυνος ιός έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στο Facebook, ο οποίος εκμεταλλεύεται την απροσεξία ορισμένων χρηστών και μεταδίδεται μέσω αναρτήσεων, προσωπικών μηνυμάτων ή ακόμα και email με τίτλο Private Video. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους χρήστες σε ο,τιδήποτε τιτλοφορείται "Private Video" ή OMG, αφού ο ιός κρύβεται στο link που οδηγεί στο υποτιθέμενο video και αν το κάποιος το ανοίξει, αμέσως μεταδίδεται στον υπολογιστή. Δεν ανοίγουμε λοιπόν οποιοδήποτε μήνυμα ή ανάρτηση με αυτό τον τίτλο ούτε κλικάρουμε σε κάποιο link, και διαγράφουμε αμέσως το email με αυτό το θέμα.

Σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα του του ιού, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook, καθώς και να κάνει εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης όλων των browsers του υπολογιστή του, καταλήγει το δημοσίευμα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM