Αυτόματο παρκάρισμα μέσω smartwtch ετοιμάζει η BMW

Αυτόματο παρκάρισμα μέσω smartwtch ετοιμάζει η BMW Facebook Twitter
Οδήγηση και αυτόματο παρκάρισμα μέσω smartwatch οραματίζεται η γερμανική BMW
0

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, μόλις αποκάλυψε ορισμένα από τα σχέδιά της για το μέλλον της αυτοκίνησης, όπως θα τα παρουσιάσει στην επερχόμενη έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας CES που θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο στο Las Vegas των ΗΠΑ, στις αρχές του 2015.

Τα καινοτομικά πλάνα της γερμανικής εταιρείας, που αφορούν στο μέλλον της αυτοκίνησης, αποτυπώνονται στο πειραματικό αυτοκίνητο i3 το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα από τέσσερεις σαρωτές λέιζερ οι οποίοι ανιχνέυουν για πιθανούς κινδύνους τον περιβάλλοντα χώρο του οχήματος και λειτουργούν συμπληρωματικά με το GPS και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης.

To πειραματικό όχημα i3 της BMW με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης "ActiveAssist"

Η BMW υποστηρίζει, ότι με το νέο της σύστημα που θα παρουσιάσει σύντομα, το όχημα θα μπορεί να παρκάρει μόνο του σε ένα πολυόροφο parking, με το που θα δεχθεί εντολή από το "έξυπνο" ρολόι του οδηγού του, χωρίς καμμία περεταίρω παρέμβαση.

To μέλλον της αυτοκίνησης περιλαμβάνει χειρισμό του αυτοκινήτου μέσω smartwatch, σύμφωνα με το όραμα της BMW 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW μαζί με την AUDI εξερευνούν εδώ και χρόνια την ιδέα των αυτοκινούμενων οχημάτων και του αυτόματου παρκαρίσματος, και πέρυσι είχαν παρουσιάσει η κάθε μια τις δικές της προτάσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης στην έκθεση CES.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM