Κουτάλι για ανθρώπους με πάρκινσον κατασκευάζει η Google

1

Ο συνδυασμός χιλιάδων αλγόριθμων θα επιτρέψει στην Google να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα στις έρευνες της κατασκευάζοντας κουτάλι με το οποίο οι άνθρωποι με τη νόσο του Πάρκινσον θα μπορούν να απολαμβάνουν μόνοι τους το φαγητό τους, χωρίς τον κίνδυνο να πέσει ή να χυθεί.

 Η τεχνολογία του «spoogle» θα του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται πως κινείται το χέρι, προσαρμόζοντας ανάλογα τις δικές του δονήσεις, ώστε να διατηρείται η ισορροπία.

Κλινικές δοκιμές, που έχουν γίνει ως τώρα, έδειξαν ότι οι ανακινήσεις μειώθηκαν κατά 76 τοις εκατό.

"Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή σήμερα και ελπίζω μακροπρόθεσμα να αυξηθεί η κατανόηση της νόσου», την κατανόηση της νόσου μακροπρόθεσμα", δήλωσε η εκπρόσωπος της Google Katelin Jabbari.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπράβο ! Μερικές φορές θεωρούμε κάποια πράγματα ως δεδομένα, αλλά για ορισμένους συνανθρώπους μας δεν είναι καθόλου. Κάτι τόσο μικρό μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά για αυτούς (ψυχολογική)