O 'Αιγυπτιακός Κυβερνο-στρατός' στρέφεται κατά της ISIS

O 'Αιγυπτιακός Κυβερνο-στρατός' στρέφεται κατά της ISIS Facebook Twitter
Κατά της social προπαγάνδας του ISIS και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στρέφεται η νέα ομάδα χάκερ
0

Μiα νέα ομάδα χάκερ με την ονομασία "Egyptian Cyber Army" έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Mashable, στρέφει τα ηλεκτρονικά πυρά της κατά της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της προπαγάνδας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά το ποστάρισμα σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα του ζοφερού 17λεπτου ηχητικού μηνύματος του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Abu Bakr al-Baghdadi, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου απείλησε ότι "θα βάλει φωτιά σε ολόκληρη τη Γη", η νεοσυσταθείσα ομάδα χάκερς "Αιγυπτιακός Κυβερνο Στρατός", έσπευσε να κατεβάσει από παντού το μήνυμα, αντικαθιστώντας το με τραγούδια ή το λογότυπό τους που μοιάζει με το θηρεό του Αιγυπτιακού Στρατού.

Εκπρόσωπος της νέας ομάδας κυβερνο-πολεμιστών, που φέρει πολλές ομοιότητες με τον τόνο φωνής και τις μεθόδους του "Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού" δήλωσε στο Mashable ότι αποτελείται από Αιγύπτιους πολίτες, εκ των οποίων ορισμένοι ανήκουν στα σώματα σφαλείας της χώρας.

Σκοπός της νέας ομάδας χακτιβιστών είναι να υπερασπιστούν τον Ισλαμικό κόσμο και να αποκρούσουν με ηλεκτρονικά μέσα την προπαγάνδα που διεξάγουν οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες δείχνουν να έχουν μεγάλη απήχηση, online.

 

"Είμαστε ιδέα, όχι ομάδα", κατέληξε η δήλωση του εκπροσώπου των χάκερς, Abubakr, στο Mashable.

 

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM