Τέλος η λέξη 'δωρεάν' για κατέβασμα εφαρμογών στο App Store

Τέλος η λέξη 'δωρεάν' για κατέβασμα εφαρμογών στο App Store Facebook Twitter
H λέξη 'Free' αντικαταστάθηκε από τη λέξη 'Get' ενώ μπήκε και η ένδειξη ότι τα 'δωρεάν' apps περιέχουν αγορές εντός της εκάστοτε εφαρμογής
0

Εν μια νυκτί η Apple, αντικατέστησε από όλα τα App Store της σε όλο τον κόσμο τη λέξη "Free" που βρίσκεται στο κουμπί κατεβάσματος μιας δωρεάν εφαρμογής με την λέξη "Get", προκειμένου να μήν θεωρηθεί ότι παραπλανεί τους καταναλωτές αλλά και να αποφύγει τα παράπονα από τις ανεπιθύμητες αγορές που πραγματοποιούν συνήθως παιδιά, εντός των "δωρεάν" εφαρμογών.

Όπως εκτιμά το The Verge, η κίνηση της Apple, καταδεικνύει συμμόρφωση με την κοινοτική οδηγία της E.E. που υποχρέωσε κι άλλες εταιρείες σε γλωσσικές παραλλαγές, οι οποίες διαθέτουν για κατέβασμα εφαρμογές που είναι μεν δωρεάν αλλά 'επιβάλλουν' την αγορά πρόσθετων εργαλείων για την ολοκληρωμένη εμπειρία, στα πλαίσια του λεγόμενου 'freemium' μοντέλου.

Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες αλλαγές έχei προβεί και η Google στο Play Store, προσθέτοντας την υποχρεωτική υποβολή password πριν από την παραγματοποίηση ενός in-app purchase (αγοράς εντός της εφαρμογής), μετά από σύσταση τόσο της Ε.Ε. όσο και της ομοσπονδιακής επιτροπής επικοινωνιών των ΗΠΑ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM