Το 90% του πληθυσμού της Γης θα διαθέτει κινητό έως το 2020

Το 90% του πληθυσμού της Γης θα διαθέτει κινητό έως το 2020 Facebook Twitter
0

Μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και προβλέψεις φέρνει στο φως η ετήσια έκθεση "Mobility Report" της σουηδικής εταιρείας Ericsson, σχετικά με την διεύρυνση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και smartphones, παγκοσμίως.

Έτσι, σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, η διεύρυνση της χρήσης smartphones συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη άνοδο, ιδίως λόγω της εισόδου νέων χρηστών από αναδυόμενες οικονομίες όπως της Ινδίας αλλά και της Κίνας οι οποίες ηγούνται της λίστας με 12 εκατομμύρια και 18 εκατομμύρια νέους συνδρομητές μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 2,6 δισεκατομμύρια ενεργές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 800 εκατομμυρίων νέων συνδέσεων να έχει προστεθεί μέσα στο 2014, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2020 ο αριθμός των συνολικών συνδέσεων θα εκτιναχθεί στα 6,1 δισεκατομμύρα. Αριθμός που σημαίνεί ότι το 90% των κατοίκων της Γης, άνω των έξι ετών, θα διαθέτει κινητό. 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι επι του συνόλου των ενεργών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, μόνο το 37% αφορά σε συνδέσεις μέσω smartphone, ενώ το υπόλοιπο 43% αφορά στις παλαιού τύπου "μη-έξυπνες" συσκευές.

 

Τέλος, η έκθεση της Ericsson, φέρνει στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και τάσεις για τα επόμενα χρόνια, όπως το δεκαπλασιασμό του ποσοστού των βιντεο-κλήσεων, οι οποίες θα καταναλώνουν πάνω από το μισό (55%) της παγκόσμιας ροής mobile δεδομένων, ενώ με τα σημερινά δεδομένα, υπεύθυνα για το μεγαλύτερο ποσοστό mobile data είναι το streaming μουσικής και βίντεο. 

 

Διαβάστε τα πορίσματα ολόκληρης της έκθεσης Ericsson Mobility Report, σε αυτό το σύνδεσμο.

 

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM