Στενό 'μαρκάρισμα' κυβερνήσεων προς Facebook για τα στοιχεία χρηστών

Στενό 'μαρκάρισμα' κυβερνήσεων προς Facebook για τα στοιχεία χρηστών Facebook Twitter
0

Το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση εξαμήνου που παρουσιάζει τα αιτήματα που δέχεται από κυβερνήσεις για την αποκάλυψη στοιχείων χρηστών του, τα οποία, κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2014, έφτασαν τα 35.000 συνολικά, παρουσιάζοντας αύξηση 24% σε σχέση με πέρυσι.

Ποσοστό που αποδεικνύει ότι όλοένα και περισσότερες κυβερνήσεις ασκούν πιέσεις για την αποκάλυψη στοιχείων χρηστών του Facebook που κρίνονται ύποπτοι για αξιόποινες πράξεις στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τον Guardian στην κορυφή της λίστας των χωρών με τα περισσότερα αιτήματα προς το κοινωνικό δίκτυο, βρίσκεται η Γερμανία, η οποία με 22 εκ. πληθυσμό ενεργών χρηστών του Internet αιτήθηκε την παράδοση στοιχείων 2.537 χρηστών (ήτοι 115 αιτήματα για κάθε ένα εκατομμύριο χρήστες), μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι οι χώρες που ακολουθούν στην μακροσκελή λίστα των χωρών, με περίπου 100 αιτήματα ανά εκατομμύριο χρηστών, ενώ από τα αιτήματα των Ελληνικών αρχών προς το Facebook, σύμφωνα με την έκθεση, άγγιξαν τα 128, εκ των οποίων, μόνο το 56% βρήκε ανταπόκριση από το  Facebook. Ποσοστό που συνιστά αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με πέρυσι.

"Εξετάζουμε το αίτημα κάθε κυβέρνησης που λαμβάνουμε ενδελεχώς, κυρίως ως προς την νομική του υπόσταση και αν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και τους όρους χρήσης του Facebook καθώς και με το γράμμα του νόμου, και αποκρούουμε τα αιτήματα που είναι στηρίζονται σε γενικότητες" δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός σύμβουλος του Facebook, Chris Sonderby.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM