Online εφαρμογή εντοπίζει μέσω Twitter άτομα με τάσεις αυτοκτονίας

Online εφαρμογή εντοπίζει μέσω Twitter άτομα με τάσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
1

Όπως μας ενημερώνει ο Guardian, μια νέα online εφαρμογή ονόματι Samaritans Radar έκανε σήμερα την εμφάνισή της και σκοπός της είναι να εντοπίζει άτομα που δείχνουν μέσω των tweets τους σημάδια τάσεων αυτοκτονίας, ώστε να ειδοποιεί έγκαιρα τους οικείους τους ή φιλικά πρόσωπα.

Η εφαρμογή βρίσκεται υπό μορφή ιστοτόπου στον οποίο εγγράφονται όσοι το επιθυμούν και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει να σαρώνει τα tweets των ακολούθων τους, που περνούν από το timeline τους, για 'ύποπτες' λέξεις και φράσεις όπως "κουράστηκα να είμαι μόνος", "μισώ τον εαυτό μου", "κατάθλιψη", "βοηθήστε με", "θέλω να μιλήσω σε κάποιον", που υποδηλώνουν διαταργμένη ψυχολογία με αυτοκτονικές τάσεις. Στη συνέχεια η το Samaritans Radar θα στέλνει email στους εγγεγραμμένους χρήστες δείχνοντάς τους όσους φίλους ή followers τους, παρουσιάζουν τέτοιες τάσεις.

"Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και μπορεί στην αρχή να μη διακρίνει κάποια πράγματα, όπως η ειρωνία ή το χιούμορ", αναφέρει μέσω του website της η εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών Jam που τη δημιούργησε, "όμως ελπίζουμε ότι με την υποστήριξη των χρηστών ο αλγόριθμός της θα γίνει πιο ακριβής, 'μαθαίνοντας' να διακρίνει ακόμα περισσότερες ενδείξεις στα tweets ατόμων με αυτοκτονικές τάσεις". 

Δείτε το βίντεο παρουσίασης της νέας, πολλά υποσχόμενης εφαρμογής Samaritans Radar:

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια