Σύστημα παρακολούθησης του ιού Ebola από την IBM

Σύστημα παρακολούθησης του ιού Ebola από την IBM Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία IBM ρίχνει στη μάχη για την καταπολέμηση εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Ebola στη Σιέρα Λεόνε, το σύστημα υπερ-υπολογιστών της για την επεξεργασία δεδομένων.

Η εταιρεία έχει θέσει λε λειτουργία ένα σύστημα που επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν οτιδήποτε αφορά στον ιό ώστε η κυβέρνηση και οι υγειονομικές υπηρεσίες να μπορούν να παρακολουθούν και να εντοπίζουν εστίες της νόσου.

Έτσι οι πολίτες με ένα SMS ή μέσω φωνητικών κλήσεων που εντοπίζονται γεωγραφικά, θα μπορούν να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές ζητήματα που αφορούν τον Ebola και στη συνέχεια το σύστημα της IBM θα αναλύει τα δεδομένα και θα δημιουργεί συσχετισμούς που επιταχύνουν την αποστολή φαρμακευτικού υλικού και δράσεις για την αντιμετώπιση του ιού.

"Παρατηρήσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός συστήματος που θα επιτρέπει στις κοινότητες που πλήττονται άμεσα από τον Ebola, να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες που θα οδηγούν στην καταπολέμησή του", εξήγησε στο BBC, ο Dr Uyi Stewart, επικεφαλής της IBM Research στην Αφρική.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM