Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το μπλοκάρισμα των κινητών

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το μπλοκάρισμα των κινητών Facebook Twitter
0

Την ανταπόκριση του κόσμου αρχίζει να βρίσκει το μέτρο της της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων περί μπλοκαρίσματος κλεμμένων κινητών μετά τη δήλωση του χρήστη, αφού, σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη οι πολίτες ξεκίνησαν να αιτούνται στους παρόχους την αδρανοποίηση των κλεμμένων τους κινητών.

Το μέτρο, που τέθηκε σε εφαρμογή την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, προβλέπει την υποχρεωτική απενεργοποίηση από τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, μέσω ΙΜΕΙ, των κινητών τηλεφώνων που έχουν κλαπεί. Με αυτό τον τρόπο, το κινητό αχρηστεύεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ούτε να μεταπωληθεί στη 'μαύρη' αγορά αφού δεν αναγνωρίζει τη SIM.

Για την αίτηση απενεργοποίησης του κλεμμένου τους κινητού προς τον εκάστοτε πάροχο κινητής τηλεφωνίας, οι συνδρομητές, εκτός από την δήλωση κλοπής στην αστυνομία, θα πρέπει να προσκομίζουν και τον αριθμό IMEI της συσκευής τους. 

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία του κινητού και μπορεί να εντοπιστεί είτε στις ρυθμίσεις της συσκευής, είτε πληκτρολογώντας * # 06 #, σε κάθε τύπο κινητού.

 

Ειδικοί αναφέρουν ότι το κόστος για να χρησιμοποιηθεί ένα κλεμμένο κινητό που έχει υποστεί μπλοκάρισμα είναι ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα του μέτρου στη μείωση του φαινομένου κλοπής smartphones.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ