Rooms: Το νέο app του Facebook

Rooms: Το νέο app του Facebook Facebook Twitter
0

Το facebook μόλις κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή, ονόματι Rooms, που στοχεύει να επαναφέρει στο προσκήνιο το Forum στην εποχή των social media. 

Οι χρήστες της νέας αφαρμογής για iOS συσκευές (που προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες αγγλόφωνες χώρες) μπορούν να δημιούργήσουν με ψευδώνυμα διαφορετικά rooms, δηλαδή ομάδες συζήτησης, για ένα θέμα που τους ενδιαφέρει, και να προσκαλέσουν κι άλλους χρήστες να μπουν στη συζήτηση. Κάθε room με τη δημιοθυργία του αποκτά ένα μοναδικό QR Code το οποίο ο δημιουργός του μπορεί να στείλει σε όσους χρήστες επιθυμεί να εμπλακούν στην συγκεκριμένης θεματολογίας συζήτηση.

Ο παραλήπτης, λαμβάνει πρόσκληση να μπει σε μια συζήτηση μέσω του μοναδικού QR code του εκάστοτε Room

Το Rooms που λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από το Facebook, επιτρέπει το ποστάρισμα εικόνων και βίντεο, ενώ εάν κάποιος χρήστης - συμμετέχων σε συζήτηση - θεωρηθεί ανεπιθύμητος ο Moderator, δηλαδή ο δημιουργός ή ο συντονιστής της συζήτησης του κάθε Room έχει τη δυντατότητα να απαγορεύσει διαπαντώς την πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο.

Η εφαρμογή επιτρέπει τη συμμετοχή σε κάθε συζήτηση ακόμη και με διαφορετικά ψευδώνυμα για έναν χρήστη

Η εφαρμογή Rooms, που κυκλοφόρησε μόλις μόνο για συσκευές της Apple, θα αποκτήσει την Android εκδοχή της στις αρχές του 2015, ενώ δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για το πότε θα κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες πέραν της Αμερικής και της Μ. Βρετανίας, ή έαν θα υποστηρίζει άλλες γλώσσες εκτός των Αγγλικών. 

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM