Σημαντική πτώση κερδών για τη Samsung

Σημαντική πτώση κερδών για τη Samsung Facebook Twitter
0

Μείωση των λειτουργικών της κερδών που ξεπερνά το 60% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, ανακοίνωσε η Νοτιοκορεατική εταιρεία Samsung για το Γ' τρίμηνο του 2014. Ποσοστό που, όπως αναφέρει ο Guardian, ξεπέρασε και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Αιτία αυτής της σημαντικής απώλειας κερδών, που το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ήταν 9,6 δισ. δολάρια, σημειώνουν με δημοσιεύματά τους το Bloomberg και η Wall Street Journal, είναι ο σκληρός ανταγωνισμός στον τομέα των high-end smartphones από την κυκλοφορία των νέων iPhone 6 της Apple, αλλά και οι πιέσεις που δέχεται στην πιο προσιτή κατηγορία κινητών, από τους κινέζους κατασκευαστές.

Οι επόμενες στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας, εκτιμούν οι αναλυτές, μετά την κυκλοφορία της επόμενης 'ναυαρχίδας' της Galaxy Note 4, θα είναι η ενίσχυση των πωλήσεων άλλων τομέων στους οποίους δραστηριοποιείται η Samsung όπως η κατασκευή επεξεργαστών και οθονών. Ήδη η εταιρεία ανακοίνωσε μόλις ότι θα επενδύσει το ποσό των 14,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει μικροτσίπ στη Ν. Κορέα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM