Δωρεάν ίντερνετ και τάμπλετ σε 150 χιλιάδες οικογένειες

Δωρεάν ίντερνετ και τάμπλετ σε 150 χιλιάδες οικογένειες Facebook Twitter
15

Η δωρεάν παροχή τάμπλετ και σύνδεσης ίντερνετ σε 150 χιλιάδες οικογένειες, με κοινωνικά κριτήρια αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης χθες υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πρόκειται για δικαιούχους  του κοινωνικού μερίσματος που θα λάβουν την παροχή με τη χρήση ειδικού κουπονιού.

Σκοπός η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο της «ψηφιακής αλληλεγγύης», με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων.

Έτσι:

  • θα αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015,
  • θα αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (notebook ή Tablet)
  • θα λάβουν βασική γνώση/επίδειξη, στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ' αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ψηφιακή επιχειρηματικότητα με αύξηση του προϋπολογισμού  της δράσης ICT4GROWTH του Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά 22 εκατ.ευρώ σε 140 εκατ. ευρώ.

Τech & Science
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Ρε παιδία sorry, με το συμπάθειο αλλά έλεος ... σίγουρα δεν είναι κάτι που θα λύσει τα προβλήματα των οικογένειων σε ανάγκη αλλά είναι μία καλή πρωτοβουλία που σίγουρα θα κάνεια κάποια παιδιά να χαρούν και σίγουρα θα τα βοηθήσει για τη δουλειά τους στο σχολείο κλπ ... αμάν πια με αυτή τη γκρίνια.
Πριν καμμιά 20 χιλιάδες χρόνια: "Ελα μωρέ , μετακινούμε τα πράγματα με τα χέρια είκοσι-είκοσι τι να τον κάνουμε τον τροχό". Δυστυχώς το επίπεδο πολλών σχολίων είναι ενδεικτικό για το γιατί χρεωκόπησε η χώρα. Ενας λαός θιασώτης της ήσσονος προσπάθειας που κλαυθμηρίζει για το ότι οι ξένοι σταμάτησαν να τον τρέφουν και πρέπει να στρώσει τον κόλο του κάτω.
..εντάξει.. πήγαινε εσύ να βρεις δουλειά για να στρώσεις τον κόλο σου κάτω (όπως πολλοί το επιθυμούμε και το επιδιώκουμε) και μετά έλα ξαναγράψε...Και κάτι άλλο (επειδή μιλάς για "στρώσιμο"). Τεράστια ποσοστά πληθυσμού στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, ζούνε κυριολεχτικά από τα παχιά επιδόματα που τους παρέχονται.Και τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν ή εσύ έτσι τα καταλαβαίνεις. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Φέρουμε μεγάλες ευθύνες για ό,τι μας συμβαίνει και από την άλλη, δεν χρεοκοπήσαμε, μας... χρεοκόπησαν...!
Το να εξασφαλισθεί η ίση πρόσβαση στο ίντερνετ το 2014, τη στιγμή που πχ υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες που παρέχονται αποκλειστικά μέσω αυτού του μέσου, δεν είναι πολυτέλεια.Το πρόβλημα είναι πως για άλλη μια φορά το κράτος ανταγωνίζεται τις δομές του. Ας δοθούν τα λεφτά στις δημοτικές βιβλιοθήκες για να αποκτήσουν υπολογιστές όσες δεν έχουν, ή να τους εξυγχρονίσουν αν χρειάζεται, και να προσλάβουν υπαλλήλους για να επεκτείνουν τα ωράρια τους. Ώστε όλοι όσοι δεν έχουν υπολογιστή να μπορούν να έχουν πρόσβαση με βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού και μάλιστα συνεχή, όχι για ενάμισο χρόνο. Αλλά το να μοιράζουμε κινέζικα ταμπλετάκια που θα καταλήξουν να χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά για Candy Crush Saga είναι πιο αβανταδόρικο υποθέτω.
ΟΚ, κατανοητό οι περισσότεροι να αντιδρούν και να λένε "εδώ δεν έχουμε να φάμε, τι να το κάνουμε το tablet", αλλά γιατί δεν βλέπουμε και την άλλη μεριά; Το ίντερνετ σε συνδυασμό με ένα μέσο (εδώ tablet) μπορεί να δώσει σε κάποιον την ευκαιρία να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν στο μέλλον να βρεί μια καλύτερη δουλειά, άρα να βελτιώσει το επίπεδο ζωής του. Καλό το "Θέλω εδώ και τώρα αυτό που θέλω" αλλά στον πραγματικό κόσμο δεν λειτουργεί έτσι, ειδικά δεδομένου το πόσο χάλια είναι το σύστημα στην Ελλάδα. Μάζευε και ας είναι και ρόγες είναι η άποψη μου για αυτή την κίνηση.
μας κανεις πλακα τωρα?δλδ εσυ πιστευεις πως απο αυτο το ταμπλετ ο αλλος περιμενε να του κατεβει η λαμπρη ιδεα και να αρχισει την πιο επιτυχημενη start up επειχηρηση της ελλαδας?την ειχε τοσο καιρο στο μυαλο του και δε μπορουσε να παει στο γειτονικικο internet cafe η σε ενα φιλο να ψαξει?οι λογοι που γινετε αυτη η κινηση ειναι εμφανεις και κραζουν απο μακρυα..
Η είδηση, σε συνδιασμό με το ότι τετραπληγική πέθανε στην Κρήτη επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, είναι ο ορισμός του σουρεαλισμού. Μόνο σε μια χώρα που έχει για πρωθυπουργό έναν τύπο σαν τον Σαμαράς και σαν αντιπρωθυπουργό έναν άλλο τύπο σαν τον Βενιζέλο μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα...