Συναγερμός για νέο κακόβουλο λογισμικό

Συναγερμός για νέο κακόβουλο λογισμικό Facebook Twitter
0

Για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού στη χώρα μας ενημερώνει τους πολίτες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για το λογισμικό με την ονομασία  «Shylock», το οποίο έχει ως στόχο στην υποκλοπή χρημάτων από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα, καθώς και οικονομικών πληροφοριών και δεδομένων.

Το λογισμικό αφαιρεί τα χρήματα αφού πρώτα αποκτά και κάνει χρήση των στοιχείων πρόσβασης (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης κ.τ.λ.) σε Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα (e-banking).

Σύμφωνα με τις αρχές, το «Shylock»εξαπλώνεται γρήγορα μέσω mail και live messengers.

Οι υπολογιστές μολύνονται όταν ανοίγουν κακόβουλα links που τους αποστέλλονται και στη συνέχεια κατεβάζουν το λογισμικό εν αγνοία τους.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα από άγνωστους αποστολείς ή με άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά.

Επιπλέον να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links), να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιίκο) του Η/Υ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ