Google και Novartis φέρνουν τους "έξυπνους" φακούς επαφής

Google και Novartis φέρνουν τους "έξυπνους" φακούς επαφής Facebook Twitter
Οι έξυπνοι φακοί επαφής, της Google
0

Τον Ιανουάριο είχαμε αναφερθεί σε μια πραγματικά ρηξικέλευθη εφεύρεση της Google. Τους έξυπνους φακούς επαφής που με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων θα μπορούν να μετρούν το ποσοστό γλυκόζης στο δάκρυ ενός ασθενή που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και να στέλνουν τις μετρήσεις ασύρματα σε άλλες συσκευές για περαιτέρω ανάλυση και καταγραφή.

Όπως μας πληροφορεί το The Verge, η γνωστή φαρμακευτική εταιρεία Novartis, κατοχύρωσε μόλις τη συγκεκριμένη τεχνολογία της Google και σε συνεργασία με την εταιρεία, θα μετατρέψει την ιδέα σε προϊόν ευρείας κυκλοφορίας, μέσω της θυγατρικής της, στον τομέα οπτικών Alcon.

Αν κοι οι "έξυπνοι" φακοί επαφής εστιάζουν στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη οι δύο εταιρείες φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή και για παθήσεις των ματιών, βοηθώντας ανθρώπους με πρεσβυωπία. 

Η εφεύρεση της Google, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων

"Το όνειρό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που βρίσκεται σε συνεχή σμίκρυνση, για να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων", δήλωσε ο Sergey Brin της Google. "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Novartis για να κάνουμε μαζί αυτό το όνειρο πραγματικότητα".

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Novartis, εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM