ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βρετανοί κατάφεραν να ελέγξουν το Google Glass με τη σκέψη

Βρετανοί κατάφεραν να ελέγξουν το Google Glass με τη σκέψη Facebook Twitter
1

Να άλλη μια απόδειξη ότι μια καλή ιδέα για ένα προϊόν μπορεί να απογειωθεί, βρίσκοντας δημιουργικές εφαρμογές.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η ανάπτυξη μιας εφαρμογής ονόματι MindRDR από τη βρετανική εταιρεία This Place, που εγκαθίσταται στο λειτουργικό της συσκευής Google Glass, συνδέεται με ηλεκτρόδια που ακουμπούν στο κεφάλι του χρήστη, και του δίνει τη δυνατότητα να χειριστεί τα έξυπνα γυαλιά της Google με τη σκέψη.

Πρόκειτα για μια πρώιμη προσέγγιση του πως οι νοητικές εντολές μπορούν να ελέγξουν το Gadget της Google, εξηγει το TechCrunch, που δοκίμασε τη νέα τεχνολογία, αλλά οι πιθανές εφαρμογές της ιδέας είναι πολλές. Όπως για παράδειγμα στην ιατρική, προσφέροντας βοήθεια σε χειρουργικές επεμβάσεις ή σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της This Place, Dusan Hamlin, στο BBC, "Mε το MindRDR εκτός απο τη λήψη φωτογραφιών με τη σκέψη, θέλουμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες του gadget της Google, επιτρέποντας στους χρήστες τον πλήρη χειρισμό του με τη δύναμη του μυαλού. Οι εφαρμογές της 'τηλεκίνησης' είναι απεριόριστες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει δημοσιεύσει τον κώδικα του λογισμικού της, ανοιχτό, ώστε και άλλοι developers να εμπνευστούν από την ανακάλυψή της και να την εξελίξουν περαιτέρω. Παρόλα αυτά η Google, δεν υποστηρίζει ακόμα επίσημα το MindRDR.

Δείτε πως λειτουργεί η επαναστατική και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια