Γερμανία: διακοπή σύμβασης με αμερικανικό πάροχο internet λόγω NSA

Γερμανία: διακοπή σύμβασης με αμερικανικό πάροχο internet λόγω NSA Facebook Twitter
1

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση του Time, η Γερμανική Κυβέρνηση, αποφάσισε να μην ανανεώσει την συνεργασία της με τον αμερικανικό κολοσσό παροχής Internet, Verizon. Μια απόφαση που εξεταζόταν από καιρό και παγιώθηκε μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Εντουαρντ Σνόουντεν, που εμπλέκουν την NSA σε παρακολουθήσεις γερμανών αξιωματούχων της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ.

Η αμερικανική εταιρεία παρείχε υπηρεσίες internet σε αρκετά υπουργεία και άλλα τμήματα της Γερμανικής Κυβέρνησης για πολλά χρόνια. Όχι όμως στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Το Γερμανικό υπουργείο εσωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του Tobias Plate, ανακοίνωσε τη διακοπή της σύμβασης με τη Verizon, μετά τη λήξη της το 2015, δηλώνοντας ότι "Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Verizon υποχρεούται από το νόμο να παρέχει ορισμένα δεδομένα στην NSA, και αυτός είναι ένας από τους λόγους διακοπής της συνεργασίας μας με την εταιρεία".

Παράλληλα το Βερολίνο πρότεινε τη δημιουργία πιο ασφαλών δικτύων στην Ευρώπη ώστε να οι χώρες της ηπείρου να μην στηρίζονται σε αμερικανικές διαδικτυακές εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας ροής δεδομένων και πληροφοριών.

[ΤΙΜΕ]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Άνδρας απέκτησε σπέρμα από ιστό που είχε καταψυχθεί όταν ήταν παιδί

Αν και συχνά σώζουν ζωές σε παιδιά με καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες, θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη υπογονιμότητα
THE LIFO TEAM
Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM