Δες μια ολόκληρη σεζόν της αγαπημένης σου σειράς σε 20 λεπτά

Δες μια ολόκληρη σεζόν της αγαπημένης σου σειράς σε 20 λεπτά Facebook Twitter
1

Εάν ανήκετε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο να δουν ολόκληρη τη σεζόν της σειράς που παρακολουθεί "όλος ο πλανήτης" εκτός από εσάς, ή απλά βαριέστε να δείτε 120 λεπτά μιας ολόκληρης ταινίας, τώρα μπορείτε να "συμπυκνώσετε" οποιοδήποτε βίντεο επιθυμείτε σε μια βιντεο-περίληψη διάρκειας ολίγων λεπτών!

Μιλάμε για το Skimo. Την επαναστατική τεχνολογία από την Silicon Valley, που αναλύει με αλγόριθμους το περιεχόμενο οποιουδήποτε βίντεο, ανεξαρτήτως γλώσσας, και δημιουργεί ολιγόλεπτα κλιπάκια με τα πιό ενδιαφέροντα σημεία της σειράς ή της ταινίας, στέλνοντάς τα στο smartphone ή στο tablet, για να τα δείτε με την ησυχία σας.

Θεωρητικά, με βάση την τεχνολογία του Skimo που αναλύει την οπτική γλώσσα μιας ταινίας ή ενός βίντεο (τις σεκάνς δράσης, τις σκηνές διαλόγου ή τα κάδρα) μπορεί κανείς να δει μια ολόκληρη σεζόν του Breaking Bad σε 20 λεπτά.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Vasu Srinivasan, δήλωσε: "Αν και κάθε σκηνοθέτης έχει το δικό κινηματογραφικό στιλ, όπως ένας συγγραφέας, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιες συμβάσεις για να αφηγηθεί στο θεατή μια ιστορία που βγάζει νόημα. Αυτές τις σκηνές που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της ταινίας και έχουν περισσότερο φωτισμό, περισσότερα κάδρα και είναι πιο εμφατικές, τις αναγνωρίζει το Skimo και φτιάχνει τις περιλήψεις του."


H εταιρεία βρίσκεται ήδη σε επαφές με μεγάλες εταιρείες όπως το Discovery Channel και το NBC, για να βάλει το Skimo σε εφαρμογή, ενώ στόχος του ιδρυτή της είναι να συμπυκνώσει ακόμα και όλες τις ταινίες του Harry Potter.

Δείτε μια παρουσίαση της τεχνολογίας του Skimo, από τον εφευρέτη του:

[via]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM