Απεργία την Πρωτομαγιά

Vessyl: η 'εξυπνη' κούπα που αναγνωρίζει κάθε ρόφημα

Vessyl: η 'εξυπνη' κούπα που αναγνωρίζει κάθε ρόφημα Facebook Twitter
1

Ως φοιτητής στον τομέα του Biometrical Computing, o εφευρέτης της "έξυπνης" κούπας, ήθελε να μετατρέψει ένα από τα πιο ευρέως διαδομένα χρηστικά αντικείμενα σε κάτι ιδιαίτερο, κάνοντάς το μέρος του Internet of Things. Έτσι, ανέθεσε στον Yves Béha, σχεδιαστή του One Laptop Per Child, να την σχεδιάσει και μας παρουσιάζει την Vessyl, την "έξυπνη" κούπα που είναι σε θέση να αναγνωρίσει κάθε είδους υγρό.

Όπως αναφέρει το σάιτ The Verge, που δοκίμασε το Vessyl, η 'έξυπνη' κούπα που βρίσκεται ακόμα σε φάση prototype, καταφέρνει να αναγνωρίσει μέσω ενός καλά κρυμμένου αισθητήρα, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα κάθε τύπο αναψυκτικού ή άλλου πόσιμου υγρού με μεγάλη ακρίβεια, ενώ έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και με το δικό του Application, για περισσότερα στοιχεία και αρχειοθέτηση των ροφημάτων. Παράλληλα, μέσω του app, η κούπα Vessyl, θα υπενθυμίζει στον ιδιοκτήτη της να καταναλώνει τα υγρά που έχει περισσότερη ανάγκη ο οργανισμός του.

Ο δημιουργός της, Justin Lee, τονίζει ότι η έξυπνη κούπα του, που θα τεθεί σε κυκλοφορία το 2015 και θα κοστίζει 200 δολάρια, θα μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ ενός  βαρύ κι ενός ελαφρύ καφέ, σημειώνοντας τις ανισότητες στην περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Επίσης, θα μπορεί να μετρήσει ακόμα και τη ζάχαρη, πρωτεΐνες, θερμίδες, λίπος και καφεΐνη μέσα σε οποιοδήποτε ρόφημα, είτε πρόκειται για σπιτικό είτε για μαζικής παραγωγής!

Δείτε πως λειτουργεί η Vessyl, στο βίντεο που ακολουθεί:

[THEVERGE]

Τech & Science
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια