Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Google, εξελίσσονται

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Google, εξελίσσονται Facebook Twitter
0

Τις εξελίξεις στον τομέα της ανάπτυξης αυτοκινούμενων οχημάτων σε συνθήκες πόλης παρουσίασε με ένα πρόσφατο blog post η Google, δίνοντας μια γεύση από το μέλλον της αυτοκίνησης όπου τα αυτοκίνητα δέν θα έχουν ανάγκη οδηγού, για να κινούνται με ασφάλεια και ακρίβεια.

Η εταιρεία αναφέρει ότι σε αντίθεση με την κίνηση των πειραματικών της αυτοκινούμενων οχημάτων σε ανοικτούς δρόμους και εθνικές οδούς, η κίνησή τους στους δρόμους της πόλης έχει "εκατοντάδες διαφορετικά αντικείμενα που κινούνται αυτόνομα σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, υπακούοντας διαφορετικούς οδικούς νόμους". Πράγμα που σημαίνει ότι οι προκλήσεις, δηλαδή η ανίχνευση των εν κινήσει εμποδίων, που έχει να αντιμετωπίσει το λογισμικό που κινητοποιεί τα αυτοκινούμενα οχήματα, είναι πολύ περισσότερες.

Παρόλα αυτά η Google υποστηρίζει ότι το σύστημά της -που έχει γράψει πάνω από 1.000.000 σε δοκιμές, από το 2012- είναι σε θέση πλέoν να ανιχνεύει εκατοντάδες αντικείμενα ταυτόχρονα σε συνθήκες πόλης, όπως "πεζούς, ποδηλάτες που κάνουν σήμα με το χέρι, ένα σήμα STOP ή ένα σταματημένο λεωφορείο).

Δείτε το ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζει το σύστημα αυτοκινούμενων οχημάτων της Google:

[via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM