Αυτό θα είναι το ταχύτερο ασανσέρ του κόσμου

Αυτό θα είναι το ταχύτερο ασανσέρ του κόσμου Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία ηλεκτρονικών Hitachi πρόκειται να κατασκευάσει και να εγκαταστήσει έναν ανελκυστήρα σε ουρανοξύστη που κατασκευάζεται στο Guangzhou της Κίνας, ο οποίος θα κινείται με ταχύτητα έως 72 χλμ. την ώρα ή 1.200 μέτρα το λεπτό. 

Συγκεκριμένα, ο ταχύτατος ανελκυστήρας θα διανύει την απόσταση από τον πρώτο έως τον 95ο όροφο του κτηρίου, σε 43 δευτερόλεπτα.

Το -υπό κατασκευή- Guangzhou CTF Financial Centre

Το υπο κατασκευή κτήριο, θα ολοκληρωθεί το 2016 και η εταιρεία Hitachi στην ανακοίνωσή της, υπόσχεται μια "άνετη βόλτα" με τον νέο ανελκυστήρα, στην ανακοίνωσή της, αφού έχει φροντίσει για όλες τις ανέσεις.

Η μεγαλύτερη πρόκληση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι οι επιβάτες του ανελκυστήρα να μην νιώσουν πόνο στ' αυτιά από την απότομη μεταβολή της ατμοσφαιρικής πίεσης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ενδεχόμενο που η Hitachi αποκλείει αφού θα αλλάζει τεχνητά την ατμοσφαιρική πίεση εντός του θαλάμου.

Να σημειωθεί ότι ο ταχύτερος ανελκυστήρας του κόσμου, βρίσκεται προς το παρόν στον ουρανοξύστη Taipei 101, o οποίος κινείται με ταχύτητα 60.6km/h.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ