Απεργία την Πρωτομαγιά

Διαδραστικό τραπέζι που αλλάζει σχήμα

Διαδραστικό τραπέζι που αλλάζει σχήμα Facebook Twitter
2

Δεν προκειται για ένα τραπέζι - transformer, αλλά για ένα έπιπλο που αποτελείται από τρεις επίπεδες επιφάνειες που αλλάζουν σχήμα κάθε φορά που 'αισθάνονται' ανθρώπινες χειρονομίες σε κοντινή απόσταση, με τη βοήθεια ενός περίπλοκου συστήματος από σένσορες καθώς και 1000 μικρών πασσάλων που συνθέτουν τον όγκο του.

Αυτό είναι τό όραμα για τα έπιπλα του μέλλοντος, που παρουσίασε το γνωστό αμερικάνικο τεχνολογικό ινστιτούτο M.I.T. στην έκθεση Lexus Design Amazing 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, με θέμα την 'Κίνηση' και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και πρωτοπόρων του Design.

Η ομάδα Tangible Group του M.I.T. που βρίσκεται πίσω από την ιδέα, είχε παρουσιάσει πέρυσι μια παρεμβερή διαδραστική κατασκευή - εγκατάσταση όπου επέτρεπε στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με αντικείμενα εξ' αποστάσεως μέσω μιας επιφανειας που μετέφερε τις κινήσεις τους σε τρεις διαστάσεις.

 

Όπως ανέφεραν οι δημιουργοί του στο FastCompany, "φανταστείτε την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, σε ένα αυτοκίνητο".

[via]

Τech & Science
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια