Το Facebook καθαρίζει το newsfeed μας

Το Facebook καθαρίζει το newsfeed μας Facebook Twitter
0

Μια νέα εκστρατεία για ένα καθαρότερο timeline ξεκινάει το Facebook, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, προκειμένου να εξαλειφθούν οι spam, οι διπλές και οι αναρτήσεις που "κλέβουν" το like κάθε χρήστη που "τσιμπάει" με έναν πιασάρικο τίτλο και κάνει κλικ για να δει το περιεχόμενο.

Ενδεικτικό Post - απάτη που 'κλέβει' like εν αγνοία του χρήστη

Το κοινωνικό δίκτυο, για το λόγο αυτό προχωράει σε μια μορφοποίηση του αλγόριθμου που συντάσσει το timeline ή newsfeed μας, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να διαγράφει αυτόματα link που διαφημίζουν περίεργο ή -στα όρια του σοφτ πορνό- δήθεν ειδησεογραφικό περιεχόμενο, το οποίο οδηγεί σε άσχετες σελίδες με spam / διαφημιστικά μηνύματα.

Αντίστοιχη θα είναι και η τύχη των πολλαπλών αναρτήσεων, δημοφιλούς συνήθως περιεχομένου, που προέρχεται από διαφορετικές πηγές, όπως viral video κλπ, που μοιράζεται πολύς κόσμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, οι αλλαγές που θα επιφέρει το Facebook δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις αναρτήσεις των απλών χρηστών, οργανισμών ή εταιρειών, αλλά μόνο όσους χρησιμοποιούν "πλάγια μέσα" για να κερδίσουν οι αναρτήσεις τους περισσότερη προβολή σε μεγαλύτερη μερίδα χρηστών.

Πάντως αναλυτές επί του θέματος, εκφράζουν ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά την πρωτοβουλία του Facebook για "καθαρό" newsfeed, αφού είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου ο ορισμός του τι είναι spam, μπορεί να διαφέρει μεταξύ της υπηρεσίας και μεγάλων μερίδων των χρηστών της.

[MASHABLE]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ