Αντίο Windows XP

Αντίο Windows XP Facebook Twitter
0

Έχοντας ήδη ενημερώσει με pop up και ειδοποιήσεις, όσους χρήστες ή επιχειρήσεις "επιμένουν" να έχουν εγκατεστημένα τα Windows XP, στους υπολογιστές τους, η Microsoft τερματίζει από αύριο 8/4, την τεχνική υποστήριξη του δεκατριών ετών λειτoυργικού της, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2001.

Τα Windows XP, που υπολογίζεται ότι "τρέχουν" ακόμη σε ένα ποσοστό 20-30% των συνδεδεμένων στο internet υπολογιστών, παγκοσμίως, δεν θα είναι πλέον σε θέση να κάνουν τις περιοδικές ανανεώσεις και επισκευές κενών ασφαλείας με τακτικά updates, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να καταφύγουν σε προγράμματα προστασίας από ιούς, τρίτων κατασκευαστών. Παρόλα αυτά οι υπολογιστές με Windows XP, θα λειτουργούν κανονικά σαν να μην άλλαξε κάτι και μετά τις 8 Απριλίου, απλά θα είναι ευάλωτοι σε κυβερνο-επιθέσεις.

Ο τομέας που ενδέχεται να επηρεαστεί περισσότερο από την παύση τεχνικής υποστήριξης της Microsoft, είναι τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών τραπεζών, αφού, με βάση μια πρόσφατη έρευνα, το 95% των ΑΤΜ παγκοσμίως τρέχει ακόμα το παρωχημένο λογισμικό Windows XP.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, τράπεζες και οργανισμοί έχουν επεκτείνει επί πληρωμή την τεχνική υποστήριξη της Microsoft στο εν λόγω λειτουργικό για ένα έτος, έως ότου πραγματοποιήσουν αναβαθμίσεις σε νεότερες εκδόσεις των Windows.

Δείτε τις λύσεις που προτείνει η Microsoft, καθώς μια λίστα του PC World με χρήσιμες συμβουλές για το πως να προφυλαχθείτε, εάν διαθέτετε ακόμα υπολογιστή που τρέχει Windows XP.

Να υπενθυμίσουμε ότι παράλληλα με την παύση της τεχνικής υποστήριξης των Windows XP, τίθεται σε ισχύ από αύριο και η παύση υποστήριξης της σουίτας Office 2003.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM