To selfie που εξόργισε το Λευκό Οίκο

To selfie που εξόργισε το Λευκό Οίκο Facebook Twitter
1

Στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης όλων των πρωταθλητριών ομάδων των δημοφιλών αθλημάτων των ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα υποδέχτηκε την Πρωταπριλιά, την ομάδα μπέιζμπολ Red Sox, που κατέκτησε το Αμερικανικό πρωτάθλημα, το 2013.

Σε μια δήθεν (όπως αποδείχτηκε) αυθόρμητη στιγμή, ο αρχηγός της Ομάδας των Red Sox, David Ortiz, παραδίδοντας τη φανέλα της ομάδας με το όνομα του Προέδρου, τράβηξε με το smartphone του, ένα Galaxy Note 3 της Samsung, ένα selfie με τον Ομπάμα, το οποίο φυσικά έσπευσε να δημοσιεύσει στο Twitter. Τo tweet του Ortiz όπως ήταν φυσικό έλαβε χιλιάδες favorites και retweets από τους followers του δημοφιλή παίκτη.

Όμως τo  ίδιo tweet του selfie με τον Αμερικανό Πρόεδρο Barack Obama, όταν έγινε retweet από την Νοτιοκορεατική εταιρεία σε 5 εκατομμύρια followers, ήταν αρκετό για να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Λευκού Οίκου, αφού εκλήφθηκε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως διαφήμιση της Samsung. "Η μορφή του Πρόεδρου των ΗΠΑ, απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιείται σε οποιουδήποτε είδους διαφήμιση" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Οβάλ Γραφείο.

 

Το περίεργο στην όλη υπόθεση, εκτός του ότι ο Λευκός Οίκος ΔΕΝ απαίτησε να κατέβει από την υπηρεσία το επίμαχο selfie, είναι ότι ο παίκτης μια μέρα πριν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Samsung, η οποία τον προμήθευσε με την εν λόγω συσκευή.

Παρόλα αυτά, τόσο ο παίκτης όσο και η εταιρεία αρνήθηκαν ότι επρόκειτο περί προσχεδιασμένης ενέργειας.

Δείτε την επίμαχη σκηνή στο παρακάτω video:

[via]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια