Οι ΗΠΑ 'παραδίδουν' τη διακυβέρνηση του Διαδικτύου

Οι ΗΠΑ 'παραδίδουν' τη διακυβέρνηση του Διαδικτύου Facebook Twitter
Ο 'Μεγάλος Αδελφός' όπως εμφανίστηκε στην ταινία 1984.
0

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του Διαδικτύου αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε στις 14 Μαρτίου  μέσω του Υπουργείου εμπορίου, να παραδώσει τον έλεγχο της επιτροπής Διαχείρισης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN), στις κυβερνήσεις των χωρών μελών του ΟΗΕ.

Στο εξής η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν θα εμπλέκεται στον τρόπο που η επιτροπή διαχειρίζεται την κατανομή ονομάτων και τη θέση της επιθυμεί να αναλάβει ένα σώμα που θα αποτελείται από ιδιωτικές εταιρείες και εκπροσώπους άλλων χωρών.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, χαιρετήθηκε από τον ιθύνοντα της επιτροπής Dr Stephen Crocker, οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "την οραματιζόμασταν χρόνια".

Τόνισε επίσης ότι έχουν ήδη σταλεί προσκλήσεις σε επιχειρήσεις, διαδικτυακούς οργανισμούς και επιτροπές για να βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση των ηνίων της επιτροπής ICANN, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και λήγει η σύμβαση μεταξύ ICANN και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το Φεβρουάριο του 2014 η επίτροπος της ΕΕ για θέματα τηλεπικοινωνιών Neelie Kroes, είχε δηλώσει ότι η ανάμιξη των ΗΠΑ στη διακυβέρνηση του Διαδικτύου πρέπει να λάβει τέλος, ενώ μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση των ΗΠΑ για τερματισμό του παρόντος καθεστώτος, δήλωσε: "Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι κρίσιμα για την επαναχάραξη του χάρτη διακυβέρνησης του Διαδικτύου. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση ενός αξιόπιστου, δωρεάν και ανοιχτού Διαδικτύου πρέπει να δράσουν τώρα".

[via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM