Χάκερς έθεσαν υπό τον έλεγχό τους 300.000 ρούτερ

Χάκερς έθεσαν υπό τον έλεγχό τους 300.000 ρούτερ Facebook Twitter
2

Στόχος επίθεσης χάκερ έγιναν 300.000 οικιακά ρούτερ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και του Βιετνάμ, όπως έδειξε αναφορά της εταιρείας Team Cymru που δημοσίευσε το BBC.

Οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό των μηχανημάτων και κατέλαβαν τον έλεγχο των ρούτερ, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις τέτοιου είδους που έχει καταγραφεί ποτέ, όπως αναφέρει η Team Cymru. 

Σύμφωνα με την αναφορά η επίθεση εκδηλώθηκε σε ρούτερ που βρίσκονται εγκατεστημένα σε οικίες της Ανατολικής Ευρώπης και, στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς στο Βιετνάμ, ενώ δεν άφησε ανεπηρέαστα τα ρούτερ αρκετών ακόμα Ευρωπαϊκών χωρών. Η χώρα μας δεν δείχνει να είναι στις άμεσα πληγείσες.

Με την επίθεση αυτή, οι χάκερ θα μπορούσαν να υποκλέψουν στοιχεία, αλλά και να ανακατευθύνουν τα 'πειραγμένα' ρούτερ σε όποιες διευθύνσεις επιθυμούν, σερβίροντας, παράλληλα, παραλλαγμένα διαφημιστικά μηνύματα στους κατόχους των υπολογιστών. Τελικά όλες οι διευθύνσεις των 'πειραγμένων ρούτερ' κατευθύνονταν απλά, στους σέρβερ μιας εταιρείας με έδρα το Νότιο Λονδίνο.

Μέχρι στιγμής, παραμένει μυστήριο ακόμα και για τους υπέυθυνους της εταιρείας Team Cymru, ο λόγος της δημιουργίας ενός δικτύου από χακεμένες συσκευές ρούτερ, αφού όσοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση δεν έχουν προβεί σε κάποια από τις προαναφερθείσες ενέργειες. 

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
εν ολίγοις ... κάθε όνομα που χρησιμοποιείται στο δίκτυο, όπως π.χ. www.google.com δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας για την επικοινωνία, αλλά πρέπει να μεταφράζεται σε μία αριθμητική διεύθυνση όπως π.χ. 1.2.3.4αυτές τις μεταφράσεις ή αντιστοιχήσεις ονομάτων σε διευθύνσεις τις κάνουν οι DNS servers, οι διευθύνσεις των οποίων στέλνονται αυτόματα από τον ISP στον δρομολογητή σας κατά την σύνδεση σας.ο επιτιθέμενος (ονομάζεται attacker και όχι hacker) κατάφερε να αλλάξει αυτήν την πληροφορία στους δρομολογητές των τελικών χρηστών, εκμεταλλευόμενος μία ευπάθεια στο λογισμικό τους. αρα αν υποθέσουμε ότι στην πραγματικότητα το www.google.com αντιστοιχεί στην διεύθυνση 1.2.3.4 τότε μετά την επίθεση θα μπορεί να αντιστοιχεί σε όποια διεύθυνση αποφασίσει ο επιτιθέμενος.είχα όρεξη να γράψω 5 αράδες :)