H Mozilla παρουσιάζει το smartphone των 25 δολαρίων

H Mozilla παρουσιάζει το smartphone των 25 δολαρίων Facebook Twitter
Photo by: Cnet
0

Ο χορός των ανακοινώσεων νέων συσκευών από τις μεγάλες εταιρείες ξεκίνησε στο Mobile World Congress, το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Κινητή Τηλεφωνία που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη, από σήμερα έως τις 27 Φεβρουαρίου και η Mozilla, η εταιρεία πίσω από τον Firefox, έκανε ήδη την πρώτη της κίνηση.

Πρόκειται για το prototype ενός smartphone, με λειτουργικό Firefox, όπου οι χρήστες μπορούν να εγκαθιστούν apps, να σερφάρουν στο Internet και να ακούν ταυτόχρονα μουσική, και να βλέπουν φωτογραφίες στην οθόνη αφής. Κι όλα αυτά με εκτιμώμενο κόστος τα 25 δολάρια, ανά συσκευή.

Αν και το "smartphone του φτωχού" είναι μια κατηγορία με ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό, η Mozilla φιλοδοξεί ότι το νέο της φθηνό κινητό θα έχει μεγάλη απήχηση στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, παρόλες τις μικροελλείψεις και τις περιορισμένες επιδόσεις του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, όπου παράλληλα δημοσιοποίησε και νέες πιο ακριβές hi-end συσκευές που προκύπτουν από συνεργασίες με την Alcatel και την ZTE, η παραγωγή του "φθηνότερου smartphone στον κόσμο", θα γίνει σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία παρασκευής προσιτών εξαρτημάτων και μικροτσίπ, Spreadtrum, όπως αναφέρει το BBC.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM