Facebook: Καμμία αλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών, μετά θάνατον

Facebook: Καμμία αλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών, μετά θάνατον Facebook Twitter
1

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το σπαρακτικό βίντεο του John Berlin, ενός πατέρα από τις ΗΠΑ που απαίτησε και τελικά έπεισε το Facebook να δει το "Look Back" ταινιάκι με το ιστορικό χρήσης του νεκρού γιού του, οι ιθύνοντες της πλατφόρμας αναθεώρησαν το τι ίσχυε έως τώρα, σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου των εκλιπόντων χρηστών.

Έως τώρα, όταν κάποιος χρήστης του Facebook πέθαινε, ο λογαριασμός του μετατρεπόταν αυτόματα σε "μνημείο" (memorial account) επιτρέποντας την πρόσβαση σε αυτόν, μόνο σε φίλους του εκλιπόντος.

Όπως μας ενημερώνει με χθεσινό ποστ στο επίσημο blog του, το Facebook σεβόμενο τις επιλογές του αποθανόντος χρήστη σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου, θα διατηρεί στο ακέραιο τις ρυθμίσεις που είχε επιλέξει ο χρήστης αυτός, όσο βρισκόταν εν ζωή. 

Παράλληλα, το Facebook θα δίνει την ευκαιρία στα συγγενικά πρόσωπα, με μία απλή αίτησή τους εδώ, να μπορούν να δουν το look back video των εκλιπόντων αγαπημένων τους, κάνοντας, στο ίδιο post, ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του John Berlin που συγκίνησε την παγκόσμια online κοινότητα.

[via]

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μετά τον θάνατο της καλύτερής μου φίλης (αδελφής, μιας και είμασταν από μωρά μαζί), κυκλοφόρησε ένα βιντεάκι στο facebook, με φωτογραφίες της και μουσική υπόκρουση, που όσοι τη γνωρίζαμε, σχολιάσαμε πως "Αν το έβλεπε, θα την έπιανε φρίκη!". Έλαβα αρκετά μηνύματα που όλα έλεγαν αυτό μέσες άκρες: που φτάσαμε, να σχολιάζουμε κάτι τόσο τραγικό μέσω του facebook. Σαφώς και ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπου και όποτε θέλει, αν αυτό νομίζει πως βοηθάει και το Facebook έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Απλά εμένα μου φάνηκε "κάπως" όλο αυτό. Πέρασαν μέρες για να ξανακάνω login μέχρι να "κοπάσει" το κύμα με τα μηνύματα στο wall της και τα like στις φωτογραφίες της.