H Samsung ανησυχεί στην κορυφή

H Samsung ανησυχεί στην κορυφή Facebook Twitter
The Samsung Digital City, Suwon, Νότια Κορέα
0

Πριν από είκοσι χρόνια, είχε αναλάβει τα ηνία της Samsung από τον πατέρα του. Τότε, λίγο πριν αλλάξει την εταιρεία από μια κατασκευάστρια ηλεκτρικών συσκευών σε hi-tech γίγαντα, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας,  είπε "αλλάξτε τα πάντα εκτός από τις/τους συζύγους σας και τα παιδιά σας".

Στο πρόσφατο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, προς τους 470.000 εργαζόμενούς της, ο 71 ετών σήμερα, πρόεδρος της πιο εύρωστης ασιατικής εταιρείας και μιας από τις ισχυρότερες στον κόσμο, με αξία κεφαλαιοποίησης που ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 288 δισ. δολαρίων, αφού χαιρέτισε τις προσπάθειες όλων, έκλεισε λέγοντας:

"Καθώς προχωρούμε μπροστά, πρέπει να αντισταθούμε στην αυταρέσκεια και τη σκέψη ότι είμαστε αρκετά καλοί, αφού αυτοί είναι οι παράγοντες που θα μας αποτρέψουν από το να γίνουμε ακόμα καλύτεροι!".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times που σκιαγραφεί την πορεία της εταιρείας, η ηγεσία της Samsung, όντας έτοιμη να επενδύσει πάνω από 11 δισ. δολάρια στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης και έχοντας φέρει έναν αέρα Silicon Valley σε μια εταιρεία 100% κορεατικής νοοτροπίας και αρχών, περιμένει τολμηρές ιδέες από τους εργαζομένους της. Ιδέες που θα ορίσουν νέες κατηγορίες προϊόντων, αντί να ακολουθήσουν τις ήδη υπάρχουσες. Όπως για παράδειγμα τις φορετές (wearables) συσκευές σαν το Samsung Galaxy Gear, που έχει ήδη κατακτήσει τον καρπό 800.000 καταναλωτών και χρησιμεύει στην απλούστευση χρήσης του αντίστοιχου smartphone Galaxy S4 ή του tablet Galaxy Note λειτουργώντας συμπληρωματικά. Ιδέες όπως την πρόσφατη κυρτή τηλεόραση 105 ιντσών που παρουσιάστηκε στην έκθεση CES ή τον σαρωτή ίριδας που θα ενσωματώνει το καινούριο smartphone Galaxy S5.

Όπως όλα δείχνουν, καταλήγει το άρθρο, είναι δύσκολο να είναι κανείς στην κορυφή, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό, όπως την Apple, στον Mobile τομέα, αλλά με πωλήσεις που ανήλθαν στα 190 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα στο 2013 (δηλαδή όσα έφεραν στα ταμεία τους η Microsoft, η Google, η Amazon και το Facebook μαζί), μάλλον τα λόγια του κυρίου Lee, δεν θα πάνε χαμένα, την καινούρια χρονιά.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM