O πρώτος επιτραπέζιος υπολογιστής της Google

O πρώτος επιτραπέζιος υπολογιστής της Google Facebook Twitter
5

Μπορεί να μην έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά η LG γίνεται η πρώτη εταιρεία που θα παράγει τον εικονιζόμενο, καλοσχεδιασμένο επιτραπέζιο υπολογιστή που θα 'τρέχει' αποκλειστικά με λογισμικό της Google.

Το όνομά του είναι Chromebase και το δανείζεται από τον Chrome, τον Browser της Google, ενώ διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά όπως 16Gb αποθηκευτικού χώρου, 2Gb Ram, έναν επεξεργαστή Intel Celeron αγνώστου ισχύος, κι όλα αυτά κρυμμένα κάτω από την υψηλής ευκρίνειας οθόνη 21,5 ιντσών.

Στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από οικονομικά laptop, τα Chromebook, που τρέχουν το πανάλαφρο λειτουργικό της Google, Chrome OS, όμως αυτή είναι η πρώτη απόπειρα για έναν πλήρη υπολογιστή γραφείου, που θα 'τρέχει' αποκλειστικά με λογισμικό της Google (και που θυμίζει σχεδιαστικά κάτι από iMac).

Αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα είναι διαθέσιμος ή την ακριβή τιμή του η LG προορίζει τον Chromebase όχι για το ευρύ καταναλωτικό κοινό, αλλά για χρήση σε σχολεία και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπου θα διτίθενται κυρίως για σερφάρισμα, έλεγχο email, παρακολούθηση βίντεο, και όχι για "βαρίες" εργασίες, όπως επεξεργασία εικόνας, video κλπ.

[via]

Τech & Science
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια