ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

"Η Google μου κατέστρεψε τη ζωή"

"Η Google μου κατέστρεψε τη ζωή" Facebook Twitter
6

Μια παράξενη ιστορία κατασκοπείας, παρακολουθήσεων και ενός άνδρα με κουρελιασμένα νεύρα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Gawker.

Το 2009, ο Jeffrey Kantor ένας συμβασιούχος υπάλληλος της αμερικανικής κυβέρνησης, χρησιμοποίησε το Google αναζητώντας οδηγίες για το πως να κατασκευάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Όμως η διευκόλυνση της μηχανής αναζήτησης να αυτο-συμπληρώνει το κείμενο πριν το πληκτρολογήσει ο χρήστης, έφερε στα πιθανά αποτελέσματα τη φράση "πως να κατασκευάσω μια τηλεκατευθυνόμενη βόμβα".

Ο άτυχος άνδρας, υποστηρίζει ότι το κατά λάθος πάτημα του enter στην επιλογή αυτή, του κατέστρεψε τη ζωή, αφού μετά από αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των υπηρεσιών παρακολούθησης της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες παρακολουθούσαν την online -και την offline- ζωή του, ενώ σύντομα έχασε τη δουλειά του. Δεν έλειψαν δε οι συχνές επισκέψεις πρακτόρων στο σπίτι του, που συνήθως συνοδεύονταν από αντι-σημιτικά σχόλια και προσβολές.

Στη μήνυση που υπέβαλλε κατά των διευθυντών της CIA, NSA και μιας πλειάδας αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Kantor ζητά αποζημίωση 60 εκατομμυρίων δολαρίων και την παύση της συνεχούς παρακολούθησης από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τech & Science
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
καμια φορα αμα ειμαι βιαστικος και δε προσεχω το παθαινω και γω αυτο με το autocomplete,γραφω κατι ,εχει αρχισει και βγαζει καποιες πιθανες αναζητησεις και παταω εντερ χωρις να δω οτι επιλεχθηκε η πρωτη πιθανη αναζητηση..προφανως το παθαινουν και αλλοι παγκοσμια..