Ένα app για ντροπαλούς

Ένα app για ντροπαλούς Facebook Twitter
0

Ονομάζεται Anomo και κυκλοφόρησε... εχέμυθα, χωρίς τυμπανοκρουσίες τον Ιούνιο, μετά από 3 μήνες δοκιμών. Λειτουργεί σε Android και iOS και είναι δωρεάν για κατέβασμα από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Αυτό που την διαφοροποιεί από τα εκατοντάδες dating apps, είναι ότι ο δημιουργός της, James Sun, την προωθεί ως την ιδανική εφαρμογή για ντροπαλά άτομα.

Χωρίς να απαιτείται να δώσει κανείς το πραγματικό του όνομα, αλλά όχι εντελώς ανώνυμα όπως άλλες εφαρμογές όπως το Whisper, μπορεί να μασκαρευτεί με κάποιο avatar της επιλογής του, να δηλώσει φύλο και ηλικία και να ξεκινήσει να κάνει εξίσου ντροπαλούς φίλους, εισερχόμενος σε ενα κλειστό group τεσσάρων χρηστών, ανεξαρτήτως φύλου. Εκεί, απαντώντας ορισμένες ερωτήσεις, το app αναλαμβάνει να ταιριάξει το προφίλ, με άλλους χρήστες που έδωσαν τις ίδιες ή παρόμοιες απαντήσεις με εσένα. Κι έτσι ξεκινάει το match-making.

Αυτό που έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών site στη συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι η μεγάλη δημοφιλία της στις ηλικίες 15-20 ετών, δηλαδή στο target group που φαίνεται να χάνει το facebook, αφού το 95% των χρηστών του είναι έφηβοι. Το Anomo, σημειώνει μηνιαία άνοδο 500%, στις νέες εγγραφές του συγκεκριμένου δημογραφικού, ενώ οι χρήστες τσεκάρουν την εφαρμογή 18 φορές τη μέρα κατά μέσο όρο όταν το αντίστοιχο σκορ στο facebook είναι 14 φορές.

Πολλοί ειδικοί αναφέρουν πως αντίστοιχες εφαρμογές που εξασφαλίζουν εν μέρει ή πλήρη ανωνυμία στους χρήστες τους, αποτελούν μια πρώτη λύση στο λυπηρό φαινόμενο του cyber-bullying.

[via]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM