Απεργία την Πρωτομαγιά

Υγρή οθόνη αφής από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο

Υγρή οθόνη αφής από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο Facebook Twitter
0

Στο μέλλον, μπορεί η μπανιέρα μας να είναι το απόλυτο interface. Ίσως και όχι.

Το σίγουρο είναι πως οι τέσσερις ιάπωνες ερευνητές του εργαστηρίου Koike, κατάφεραν με τη βοήθεια ενός σένσορα Kinect του XBOX και με αρκετή φαντασία, να μετατρέψουν το νερό σε μια interactive υγρή οθόνη αφής, στην οποία μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια και να προβάλει φωτογραφίες που μπορεί να τις χειριστεί με τις κινήσεις των χεριών ή των δακτύλων.

Ο αισθητήρας της Microsoft, αναγνωρίζει το σχήμα και τις κινήσεις των χεριών και τις μετατρέπει σε εντολές και γραφικά στην υγρή επιφάνεια, ενώ ένα σύστημα από αδιάβροχα ηχεία εμπλουτίζει την εμπειρία με ήχους που προκαλούν πίδακες νερού που ακολουθούν τα σχήματα που επιπλέουν.

Το εργαστήριο υποδέχτηκε πρόσφατα την ρεπόρτερ LJ Rich, της εκπομπής Click του BBC, που αφορά νέες τεχνολογίες, και την άφησαν να επεξεργαστεί τη μοναδική εφεύρεσή τους, με την ονομασία AquaTop Display.

Δείτε το εντυπωσιακό video:

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM