Λογοκρισία τέλος σε μια δεκαετία

Λογοκρισία τέλος σε μια δεκαετία Facebook Twitter
1

Σε ομιλία που έδωσε ο Πρόεδρος της Google, Ερικ Σμίντ, σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στην Ουάσινγκτον, έδειξε ιδιαίτερη αισιοδοξία σχετικά με την εξάλειψη του φαινομένου της online λογοκρισίας και ελέγχου της ροής της πληροφορίας, προβλέποντας το τέλος τους σε μια δεκαετία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το κλειδί για το παραπάνω οπτιμιστικό σενάριο, είναι η κρυπτογράφηση των πάντων. Ισχυροί μαθηματικοί τύποι θα μπρούν να υπερασπίζονται την ελεύθερη διακίνηση των δεδομένων, τα οποία θα κρυπτογραφούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απρόσιτα από κάποιον μη-εξειδικευμένο.

O πρόεδρος της Google, ανέφερε πως έρχεται μια εποχή δικτύωσης των πολιτών σε ιδιωτικά κανάλια, οχυρωμένα από προηγμένες μεθόδους κρυπτογράφησης, από όπου θα μπορούν να επικοινωνούν και να οργανώνονται κοινωνικά, χωρίς να φοβούνται.

"Η λύση στην online επιτήρηση και τη λογοκρισία είναι η κρυπτογράφηση. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να δώσουμε τέλος σε αυτό το φαινόμενο σε μια δεκαετία", κατέληξε, ο Έρικ Σμιντ.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια