Απεργία την Πρωτομαγιά

Το μολύβι εξελίσσεται

1

Η εταιρεία 53 ή Fifty Three, δημιουργός της καλαίσθητης και βραβευμένης ως 'App of the Year' εφαρμογής 'paper' για συσκευές iOS, κατάφερε με το λανσάρισμά της να κάνει τους χρήστες να θυμηθούν πως είναι να ξεφεύγεις από την πληκτρολόγηση και το ποντίκι, ξαναχρησιμοποιώντας το 'χαρτί', στην εικονική του πια μορφή και σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο: την οθόνη του iPad.

Η εφαρμογή δρα σαν ένα εικονικό Moleskine και δίνει όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να γράψει, να σχεδιάσει, να ζωγραφίσει ή να εργαστεί με ακρίβεια. Χρησιμοποιώντας το χέρι (ή κάποιο από τις δεκάδες γραφίδες που κυκλοφορούν).

Λογική συνέχεια για την εταιρεία 53 ήταν να δημιουργήσει τη δική της γραφίδα, την οποία ονόμασε απλά "μολύβι" (pencil).  Το 'Pencil' χρησιμοποιεί πολλαπλούς σένσορες καθώς και τεχνολογία Bluetooth, ώστε να δίνει στην οθόνη να καταλάβει αν την ακουμπάει το χέρι του χρήστη ή το 'μολύβι', απαρρίπτοντας την κατά λάθος γραφή με την παλάμη. Κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τις κοινές γραφίδες που κυκλοφορούν και τις καθιστούν ένα άχρηστο αξεσουάρ. Η μπαταρία που περιέχει, θα δίνει διάρκεια ζωής 1 μήνα, με κανονική χρήση.

Το 'pencil' κοστίζει 60 δολάρια, δίνοντας δωρεάν αρκετά από τα πρόσθετα εργαλεία της εφαρμογής.

Τech & Science
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM