To Facebook θα παρακολουθεί τον κέρσορά σου

To Facebook θα παρακολουθεί τον κέρσορά σου Facebook Twitter
4

Φαίνεται οτι το facebook δεν αρκείται στα όσα ήδη γνωρίζει για τον κάθε χρήστη και στην προσπάθειά του να αποσπάσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τις συμπεριφορά μας, πειραματίζεται με μια νέα τεχνολογία που  ιχνιλατεί -pixel προς pixel- την κίνηση του κέρσορα, ενώ σερφάρουμε στις σελίδες του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το facebook συλλέγει δύο ειδών δεδομένα: δημογραφικά καθώς και δεδομένα που άπτονται της συμπεριφοράς του κάθε χρήστη. Τα δεύτερα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο και προκύπτουν από τα likes και τα κλικ που κάνουμε σε ειδήσεις ή στατους ή σχόλια σε αυτά. Με τις νέες τεχνολογίες που δοκιμάζονται, η πλατφόρμα στοχεύει να αυξήσει δραματικά τα στοιχεία που αφορούν στη συμπεριφορα του κάθε χρήστη.

Σκοπός είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και η ακόμα πιο στοχευμένη προβολή διαφημίσεων. Δήλωσε ο ιθύνων του προγράμματος facebook analytics, Ken Rudin. 

Σύμφωνα με τον Rudin, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες δοκιμών μέχρι η τεχνολογία αυτή, που είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας συλλογής δεδομένων, να μπει σε εφαρμογή και να αποδειχθεί εάν τελικά εχει νόημα να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα. 

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια