Final 4 Euroleague LIVE

Λογοκρισία τέλος, χάρη σε εργαλεία της Google

Λογοκρισία τέλος, χάρη σε εργαλεία της Google Facebook Twitter
0

Νέα εργαλεία με τη σφραγίδα της Google, για ασφαλές σερφάρισμα σε καθεστώτα που λογοκρίνουν την πρόσβαση στο web, πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα και παρουσιάζονται σε ειδικό συμπόσιο την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με το Time.

"Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζούν σε περιβάλλοντα που περιορίζουν σοβαρά την ελευθερία έκφρασής τους" δήλωσε στο time ο Jared Cohen, ιθύνων νους του εργαστηρίου Google Ideas, που αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, το uProxy και το Project Shield (μέθοδος προστασίας από επιθέσεις hacker).

To uPorxy, είναι στην ουσία ένα πρόσθετο λογισμικό που εγκαθίσταται σε κάθε browser, χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα peer-to-peer δίκτυα, όπως αυτά που εξυπηρετούν την ανταλλαγή αρχείων και παρέχει τη δυνατότητα μιας ασφαλούς σύνδεσης στο internet, που μπορεί να μοιραστεί από χρήστη σε χρήστη. Έτσι, ένας χρήστης που βρίσκεται στην Αμερική μπορεί να μοιραστεί με έναν φίλο του στο Iran την μη-ελεγχόμενη γραμμή internet που διαθέτει.

"Ένας χρήστης στο Iran μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο internet, χωρίς καμμία λογοκρισία, όπως γίνεται στην Αμερική και αλλού" δήλωσε ο 31 χρονος Jared Cohen. "Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να είναι ανιχνεύσιμο από τις αρχές, το τί βλέπει ο χρήστης, αφού φαίνεται σαν να κάνει κλήση φωνής ή chat".

Το uProxy συνεδεύεται και από αυτό το επεξηγηματικό video:

"Πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης, την διαφάνεια των εκλογών και την ανεξαρτησία των media" υπογράμμισε ο Cohen.

Τech & Science
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ