Πονοκέφαλος και ζαλάδα από το iOS 7;

Πονοκέφαλος και ζαλάδα από το iOS 7; Facebook Twitter
7

Τα σαΐνια της Apple σίγουρα περίμεναν παράπονα για την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας του  iOS 7, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν κάποιοι χρήστες iPhone και  iPad να παθαίνουν βέρτιγκο και ίλιγγο όταν χρησιμοποιούσαν τις συσκευές τους.

Τα παράπονα ξεκίνησαν από αρκετά forum σχετικά με προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένου και του επισήμου ιστότοπου «βοήθειας» των καταναλωτών.

Το iOS 7 ζουμάρει όταν οι χρήστες εναλλάσσουν applications με αποτέλεσμα σε ορισμένους να προκαλούνται ...ναυτίες. «Τα γραφικά των ζουμ στο νέο iOS 7 κυριολεκτικά μου προκαλούν ναυτίες και πονοκεφάλους. Το συναίσθημα είναι ακριβώς όπως η ναυτία που παθαίνω όταν προσπαθώ να διαβάσω σε αυτοκίνητο», γράφει ένας χρήστης.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν τα σήματα που λαμβάνει το μυαλό και το κεντρικό νευρικό σύστημα δεν «ταιριάζουν», όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε ένα πλοίο εν μέσω θαλασσοταραχής, όπου δεν καταλαβαίνετε την κίνηση στο τοπίο επειδή έχετε επικεντρωθεί σε σταθερά αντικείμενα που δεν κουνιούνται, τότε μπορεί να νιώσετε ζαλισμένοι και πονοκεφαλιασμένοι.

«Το μυαλό λαμβάνει μηνύματα αλληλοσυγκρούονται. Αυτό οδηγεί στο να λαμβάνετε μπερδεμένες πληροφορίες που σχετίζονται με την το σημείο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αίσθηση προσανατολισμού, και μπορεί πολύ εύκολα να σας κάνει να υποφέρετε από ναυτία, ζαλάδα και πονοκεφάλους», εξήγησε στο Forbes ο Dr. Robert Glatter.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με ορισμένα iPhone αλλά ...αντίστροφα: ενώ οι συσκευές είναι ακίνητες, τα μάτια σας νιώθουν την κίνηση των εφέ.

Ευτυχώς όμως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και να μην μετανιώσετε που δεχτήκατε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση του κινητού σας. Μπορείτε να «διορθώσετε» την κατάσταση με μερικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας. Πηγαίνετε στο "Settings," και στη συνέχεια στο "General" και από εκεί στο "Accessibility." Κλικάρετε το "Reduce Motion" και ενεργοποιήστε το. Αυτό θα μειώσει λίγο την ταχύτητα των γραφικών που πιθανώς να σας προκαλεί ναυτία και ζαλάδες.

(Πηγή: ΤΙΜΕ)

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Χάλια το iOS 7, από τότε που το βαλα έχω κάθε μέρα πονοκεφάλους και δεν ήξερα το γιατί.Αφήστε που ένα μεσημέρι όπως οδηγούσα και ενώ προσπαθούσα να κάνω ένα facetime call, από το parallax εφέ της οθόνης ζαλίστηκα και τράκαρα.Τελικά πήγα στο γιατρό για τους πονοκεφάλους και μόλις με εξέτασε, μου έγραψε ένα downgrade σε iOS 6. Σε 2 μέρες ήμουνα περδίκι...
το ότι όταν μιλάς και ακουμπάς την οθόνη με το πρόσωπο σου πατιέται η σίγαση, η παύση,το face-call ή όπως στο διάολο το λένε είναι νομίζω το χειρότερο!
Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην απίστευτη σύγχυση και τα μπερδέματα που προκαλούνται από τον "εσωτερικό" ανταγωνισμό" μεταξύ sms και imessage: ποτέ δεν ξέρεις αν ένα γραπτό μήνυμα έφτασε στον προορισμό του. Πολλές φορές φτάνει με καθυστέρηση ωρών ή και ημερών, όταν πια έχεις παρεξηγήσει τον άλλο νομίζοντας ότι αδιαφόρησε και δεν σου απάντησε...
Άσε αγαπούλα μην το συζητάς. Ενώ στον τρίτο κόσμο που σφάζονται για θρησκείες έχουν σοβαρότερα προβλήματα. Πάω τωρα να δώ τι γίνεται στον δεύτερο. Λες να πάρω το ασανσέρ?