19χρονος στη φυλακή για ένα αστείο στο Facebook

19χρονος στη φυλακή για ένα αστείο στο Facebook Facebook Twitter
25

Στη φυλακή οδηγήθηκε 19χρονος ο οποίος παίζοντας League of Legends, δέχτηκε σχόλιο από  friend στο Facebook ότι είναι «πειραγμένος στο κεφάλι» και απάντησε "ναι, είμαι πολύ πειραγμένος στο κεφάλι. Θα πυροβολήσω όλα τα παιδιά του σχολείου και θα φάω τις καρδιές τους". Παρότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στη διάρκεια του παιχνιδιού και παρά το γεγονός ότι είχε συνοδεύσει αυτό το σχόλιο με  LOL και "jk", κάνοντας σαφές ότι αστειεύεται, ο 19χρονος Justin Carter βρέθηκε στη φυλακή. Κι αυτό έγινε όταν μια γυναίκα είδε το post του στο Facebook και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε με το σκεπτικό ότι ετοιμάζει κάποια τρομοκρατική επίθεση σε σχολείο.

Ο πατέρας του 19χρονου διαμαρτύρεται λέγοντας ότι δεν είναι σοβαρό να φυλακίζεται ένας άνθρωπος για ένα σαρκαστικό σχόλιο. «Ο γιός μου δεν παρακολουθεί τηλεόραση, δεν διαβάζει εφημερίδες δεν γνωρίζει τα τρέχοντα γεγονότα», λέει ο Τζακ Κάρτερ.

 

19χρονος στη φυλακή για ένα αστείο στο Facebook Facebook Twitter

Ο Justin θα μείνει στη φυλακή μέχρι την δίκη του την Δευτέρα ενώ, αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με φυλάκιση έως 8 χρόνια.

Ήδη στο ίντερνετ έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του με τη συλλογή υπογραφών.

Τech & Science
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
άντε να παίρνουμε σειρά, τέτοιες πρακτικές της αστυνομίας τις χειροκροτούμε αλλά για το αντιρατσιστικό νόμο τουμπεκί, χμμμ αναρωτιέμαι αν αυτές οι 2 αντιλήψεις συνδέονται κάπως...
επειδη τυγχχανει να ξερω τι ειναι ακριβως αυτο το LOL (League of legents) -ας ειναι καλα ο φιλος μου που καθεται και καιγεται- δεν το θεωρω παιχνιδι βιας. τα γραφικα ειναι σχεδον παιδικα δεν ειναι καν 3D και θεωρητικα οταν σκοτωνεις εναν αντιπαλο δεν βλεπεις ουτε αιματα ουτε κομμενα χερια ή τα σχετικα. οποτε μονο βια δεν το λες. μια γευση απο ενα τουρνουα ειναι εδω http://www.youtube.com/watch?v=uwiOUzgcKMcγενικα θα πιστευω οτι τετοιο σχολιο αναφερεται σε καποιο παιχτη του παιχνιδιου αλλα δυστυχως δεν θυμαμαι καμια τετοια αναφορα... για μενα ειναι μαλλον καποιο inside joke των παιδιων απλως οι αμερικανοι εχουν παλαβωσει και βλεπουν παντου τρελους. οι ιδιοι φυσικα θεωρουν την οπλοκατοχη δικαιωμα που κανενας δεν μπορει να τους στερησει!
Καλησπέρα σας,Ελπίζω το Δικαστήριο που θα Κρίνει τον Justin(μικρός), να Αποτελείται από Ώριμους Ανθρώπους και να Κοιτάξουν την Υπόθεση με Ανοιχτό Μάτι:)
Το θέμα είναι σοβαρό και θα γίνει ακόμα πιο σοβαρό στο μέλλον.Το ερώτημα είναι ότι αυτά που γράφονται είτε σε μπλοκ είτε στο facebook, είτε τουϊτερ, είτε άλλου, αν λαμβάνονται υπόψη των υπηρεσιών ασφαλείας, δηλαδή αν τα διαβάζουν και τα θεωρούν ως σοβαρές ενυπόγραφες δηλώσεις.Αν δηλαδή η βαρύτητα των γραφόμενων είναι τόσο μεγάλη όσο όταν δημοσιεύεις ενυπόγραφα κάτι π.χ. σε εφημερίδα.Δυστυχώς ή ευτυχώς το θέμα πάει προς σε αυτή τη κατεύθυνση σε παγκόσμια κλίμακα και φυσικά και εδω.
Από τα σχόλια σας καταλαβαίνω ότι είστε εξίσου πειραγμένοι με τις Αμερικάνικες αστυνομικές αρχές. Το σκατολογικό και βίαιο χιούμορ ήταν ανέκαθεν κομμάτι της αντρικής, και όχι μόνο, κουλτούρας. Ταινίες, κόμικς, παιχνίδια, αθλητισμός (ως θέαμα ή δραστηριότητα) κ.α δεν είναι παρά τρόποι ξεσπάσματος των ζωωδών ανθρώπινων ενστίκτων. Με τη λογική σας θα είχα φάει ως βιαστής ισόβια για όλα τα άι γ@@@σου και θα ήμουν κλεισμένος στο Γκουαντάναμο ως τρομοκράτης για όλα τα σκάσε.
Εμένα μου φαίνεται ότι το είπε για πλάκα... Παρ' όλα αυτά, με το παιχνίδι League of Legends και με όλα τα βιντεοπαιχνίδια που οι πιτσιρικάδες της Αμερικής, Ελλάδας κτλ καίνε το μυαλό τους, θα ασχοληθεί κανείς; Η βία που περιέχεται σε αυτά και η έκθεση των εφήβων σε αυτή, για κάντε το συνειρμό.... Αλλά τσιμουδιά: είναι τεράστια κέρδη για τις πολυεθνικές. Έτσι για άλλη μια φορά σου οπλίζουν τα χέρια και μετά σε ρωτάνε γιατί τράβηξες τη σκανδάλη...
Συγκεκριμένα το League of Legends δεν περιέχει βία και είναι για άτομα 12+ ετών. Όσα παιχνίδια περιέχουν βία είναι 16+ ή 18+. Από τη στιγμή που ένα παιχνίδι έχει αυτές τις ενδείξεις είναι ευθύνη των γονιών, του πωλητή ή του ιδιοκτήτη ενός internet cafe αν θα επιτρέψουν την χρήση του. Η βία στα games είναι ευαίσθητο και πολυσυζητημένο θέμα, γενικά όμως πιστεύω ότι ένα άτομο 16+ ετών μπορεί να ξεχωρίσει τον πραγματικό από τον εικονικό κόσμο. Ποτέ σχεδόν δεν ευθύνεται αποκλειστικά ένα videogame για την απομάκρυνση ενός εφήβου από την πραγματικότητα.
Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι, μου δημιουργήθηκε όμως η εντύπωση από σχετική αναφορά στο άρθρο ότι ήταν βίαιο. Παρόλα αυτά, η έκθεση σε βία, εικονική και πολύ περισσότερο πραγματική έχει διαπιστωθεί από εκατοντάδες έρευνες παγκοσμίως ότι οδηγεί σε πράξεις βίας. Προσωπικά είχα ασχοληθεί με το θέμα αυτό σε εργασία στο πανεπιστήμιο. Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Εκτός από αυτό, ως καθηγήτρια γνωρίζω ότι παιδιά πολύ μικρότερα των 16 ετών παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια, κι επίσης δεν νομίζω ότι όλοι οι έφηβοι άνω των 16 έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Άσε που η συνεχής έκθεση έστω και στην εικονική βία είναι επιβλαβής ακόμα και για ενήλικες.
Αυτό που λέω δεν έχει καμία σχέση με το σχόλιό σου. Με κάνει τόσο συντηρητική να μη θέλω το παιδί μου και τα παιδιά του κόσμου να σκοτώνουν εικονικά "για πλάκα" σε καθημερινή βάση; Επίσης υπάρχουν έρευνες για τα βίαια βιντεοπαιχνίδια που το αποδεικνύουν. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις θα σχολιάσω μόνο πως η ελληνική τηλεόραση μετατρέπει τα παιδιά και τους μεγάλους σε φυτά. Αντίθετα ο κινηματογράφος και η μουσική ανοίγουν ορίζοντες...
@cinn: Δεν είναι θέμα συντηρητισμού, απλά οι περισσότερες έρευνες δεν έχουν βρει καμία σχέση μεταξύ πραγματικής και εικονικής βίας. Αυτό δε σημαίνει οτι θέλεις το 8χρονο παιδί σου να παίζει όλα τα παιχνίδια όπως δεν θα το αφήσεις να δει και το pulp fiction.Αν θες να βρεις αρνητικά στις έρευνες θα βρεις φυσικά, για παράδειγμα ένα αποτέλεσμα είναι ότι πολλά παιδιά που παίζουν πολλές ώρες παιχνίδια μπορεί να έχουν μειωμένες επιδώσεις στα μαθήματα ή οτι ΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΝ μπορεί να παρουσιάζουν αυξημένη επιθετικότητα. Και τα δύο είναι λογικά, και οι αθλητές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα σε ένα ανταγωνιστικό άθλημα είναι οργανικά σε εγρήγορση και έχουν αυξημένη επιθετικότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι 1 βδομάδα μετά θα πάρουν το όπλο και θα αρχίσουν να σκοτώνουν.Και φυσικά όπως όλες οι δραστηριότητες που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά μπορεί να γίνουν εθιστικες αν υπάρχουν άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Αλλά χρειάζεται μεγάλο πρόβλημα για να μην διακρίνει κανείς την φαντασία από την πραγματικότητα.Συνήθως η αντίδραση στα ΜΜΕ μετά απο κάποιο περιστατικό είναι επιπέδου, ο τάδε έπαιζε video games άρα υπάρχει σχέση, αλλά: correlation does not imply causation. Γι'αυτό και το παράδειγμα με το νερό. 97% των εφήβων 12-17 χρονών έχουν παίξει video games!Κάποιος άλλος πιο ειδικός από μας ίσως θα μπορούσε να διορθώσει ή να σχολιάσει κάτι από αυτά.Σαν γονιός φυσικά έχεις 100% δικαίωμα να μην αφήνεις το παιδί σου να παίζει video games, και 0% δικαίωμα να το επιβάλεις και στα παιδιά των άλλων.
Σίγουρα έρευνες υπάρχουν πολλές κι αντικρουόμενες, αλλά είναι γενικά αποδεκτό από τους εγκληματολόγους και τους κοινωνιολόγους ότι η συνεχής έκθεση σε βία μπορεί να παράξει βία. Εννοείται ότι δεν θα γίνουν δολοφόνοι όλοι όσοι παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια, ούτε καν ένα μεγάλο ποσοστό. Επίσης η συχνή (αν θες υπερβολική, δηλαδή καθημερινή και πολύωρη) έκθεση σε βία οδηγεί σε αυξημένη επιθετικότητα όχι μόνο κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, αλλά παρατηρείται και σε άλλες συμπεριφορές. Δεν είμαι ειδική σίγουρα, αλλά θυμάμαι ότι στο πανεπιστήμιο ο καθηγητής μας έλεγε για 2-3 ξεχωριστά περιστατικά στην Αμερική από πιτσιρικάδες που είχαν δει το natural born killers και είχαν φάει λάχανο κόσμο. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή, όπως το είπες κι εσύ με το παράδειγμα για το pulp fiction είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος από τους γονείς (ανάλογα με την ηλικία) και μέτρο όσον αφορά στη θέαση εικόνων βίας. Επίσης, τα επίπεδα ωριμότητας ποικίλουν και παρόλο που ο έφηβος μπορεί να ξεχωρίσει το φαντασιακό από την πραγματικότητα έχει την τάση να μιμείται πρότυπα. Έτσι, όταν η βία παρουσιάζεται ωραιοποιημένη κάποιες φορές γοητεύει τον έφηβο και κάποιες (πολύ λιγότερες) τον οδηγεί στη μίμηση των προτύπων αυτών. Δες λίγο τον Albert Bandura. Και πάλι, αν και θα μου άρεσε ένας κόσμος χωρίς βία δεν ζω στο διάστημα, πιστεύω απλώς ότι οι γονείς θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένοι και να ασχολούνται και να συζητούν με τα παιδιά τους, να παρατηρούν αλλαγές στη συμπεριφορά τους και στο βαθμό του εφικτού να περιορίσουν την έκθεση των παιδιών τους στη βία.
Ναι κυκλοφορούν πολλά πειραγμένα εκεί έξω. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν τελικά πραγματοποιούσε την απειλή του και πέθαιναν καμια 30αριά παιδιά. Αν κρίνουν ότι έχει σώας τας φρένας ας τον απελευθερώσουν μετά τη δίκη. Και στην τελική πού είναι το αστείο στο "θα σκοτώσω και θα φάω τις καρδιές τους";
"ναι, είμαι πολύ πειραγμένος στο κεφάλι. Θα πυροβολήσω όλα τα παιδιά του σχολείου και θα φάω τις καρδιές τους". Παρότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στη διάρκεια του παιχνιδιού"
ψιλοκαλά του κάνανε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε το αστείο θα γίνει αλήθεια... επίσεις δε μας είπαν αν κουβαλάει όπλα η οικογένεια, γιατί συνήθως στα μακελιά είναι γεμάτη όπλα...:(